Клоп потвърди: Ливърпул без своя "двигател" в полузащитата срещу Манчестър Юнайтед


Клоп потвърди: Ливърпул без своя "двигател" в полузащитата срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

9710 0

Отборът на Ливърпул няма да може да разчита на Алексис Мак Алистър за дербито срещу Манчестър Юнайтед, което е част от програмата на 17-ия кръг на английската Висша лига. Това обяви самият мениджър Юрген Клоп на пресконференцията преди мача на мърсисайдци срещу Юнион Сен Жилоа в Лига Европа.

Какво е състоянието на аржентинеца?

Десетката в състава на "червените" все пак е пътувал с отбора за Белгия за последния мач във втория по сила европейски турнир въпреки получената контузия срещу Шефилд през уикенда. Пред медиите Клоп заяви обаче, че неговият полузащитник не се чувства добре.

"Определено не съм доктор, но те ми обясняват всеки ден какво се случва с него и той не е готов. Определено е малко по-сложно от това, което мислехме в началото. Съперникът му спря в коляното и е наранил и мускула му. Сега трябва да чакаме коляното да заздравее и да може Мака да се справи с болката, защото тогава беше много сериозна. Той е здраво момче и трябва да сме сигурни, че няма да се случи инфекция и засега няма такава, което е много важно", каза Клоп.

"Никога не съм се сблъсквал с подобна контузия и се надявам да не отнеме дълго време. Бих казал, че ще го гледаме ден за ден, но със сигурност няма да е готов за Ман Юнайтед", добави още германският специалист.

Припомняме, че световният шампион с Аржентина от Катар се присъедини на "Анфийлд" през лятото от състава на Брайтън. Той се превърна в ключов футболист за тима и неизменен титуляр.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Легенда на Ливърпул разказа как Клоп е взел страха на съблекалнята.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички