Томас Тухел с невероятно сравнение за Н'Голо Канте


Томас Тухел с невероятно сравнение за Н'Голо Канте
Снимка: Getty Images

6006 0

Наставникът на Челси Томас Тухел изказа похвала към една от звездите в състава си – Н‘Голо Канте и направи любопитно сравнение с него. Вчера (19.05) Челси си осигури третото място във Висшата лига след домакинско равенство с Лестър (1:1).

Френската звезда бе преследван доста често от контузии този сезон и това му попречи да покаже най-доброто от себе си. Канте е един от най-обичаните и протектирани играчи на „Стамфорд Бридж“ поради голямото му старание във всеки мач и черната работа, която върши, но също и със своята скромност.

„Мисля, че той е нашият най-ключов играч, един от супер ключовите такива. Но такива играчи трябва да са на терена. Той изигра само 40 процента от мачовете този сезон, така че фактът, че сме трети, е чудо. Видях Ливърпул без Ван Дайк миналия сезон и те страдаха тежко в негово отсъствие“, коментира Тухел.

„Той е нашият Мо Салах, той е нашият Ван Дайк, той е нашият Де Бройне. Той е просто този играч, той е нашият Неймар и Килиан Мбапе. Той е този човек, който прави разликата и ако го имаме само за 40% от мачовете, тогава това е огромен проблем“, каза още немският специалист.

Канте има изиграни 25 мача от 37 досега във Висшата лига и е отбелязал само 2 гола, а в Шампионската лига е изиграл 6 двубоя. Той обаче беше аут в големи периоди от сезона, а в повечето мачове за Челси се появяваше като резерва и разполагаше с малко игрово време.

Вижте още: Томас Тухел разкри каква цел му е поставена от новия собственик на Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички