Челси подсигури третото си място във Висшата лига пред погледа на новия собственик (СНИМКИ)


Челси подсигури третото си място във Висшата лига пред погледа на новия собственик (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

4123 0

Английският гранд Челси подсигури третото си място във Висшата лига, след като завърши наравно с Лестър при резултат 1:1 в мач от предпоследния 37-ия кръг във Висшата лига. "Сините" спечелиха точка на "Стамфорд Бридж", която е достатъчна за класирането им в топ 3.

Двубоят бе наблюдаван от новия собственик на "сините" Тод Боели, който бе във ВИП ложата на стадиона на "Стамфорд Бридж". Той обаче трябваше да види как Челси изостава в резултата след само шест минути игра, когато Джеймс Мадисън се разписа за "лисиците".

Все пак в 34-ата минута домакините стигнаха до изравнително попадение чрез Маркос Алонсо, който успя да засече от въздуха подаване на Рийс Джеймс, за да разстреля вратаря Каспър Шмайхел от близка дистанция.

През втората част Ромелу Лукаку и Рийс Джеймс имаха два отлични шанса да сътворят пълен обрат за "сините", но до гол така и не се стигна, а в крайна сметка двата тима поделиха точките.

След това равенство Челси заема трета позиция със 71 пункта - с три повече от Тотнъм, който е четвърти, но с много по-лоша голова разлика. Лестър пък остава на девето място с 49 пункта. В последния кръг "сините" домакинстват на Уотфорд", докато "лисиците" посрещат Саутхямптън.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички