Байерн напомни за провала си през 2012 година, когато Челси триумфира насред Бавария (ВИДЕО)


Байерн напомни за провала си през 2012 година, когато Челси триумфира насред Бавария (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2477 0

Днес, 19 май, се навършват 10 години от един от най-незабравимите финали на Шампионска лига през последното десетилетие. Байерн Мюнхен излeзe на деветия си финал в едноименния турнир, където премери сили срещу английския Челси. Това е едва втори финал за лондончани и малко са хората, които очакваха подобен развой на сблъсъка.

Баварците имаха най-голямото възможно предимство в подобен дуел - срещата се игра в техния "дом" Алианц Арена. Това е първият финал на турнира, който съоръженото приема, а Байерн е първият тим, който домакинства във финала си от 1984 година.

Баварците поведоха в последните 10 минути от срещата с попадение на неостаряващия Томас Мюлер, но африканската звезда Дидие Дрогба изравни резултата пет минути по-късно за да вкара финала в продължения.

Тогава драмата стана пълна, след като домакините получиха право да изпълняват наказателен удар, с който се нагърби Робен, но невероятният Петър Чех отрази опита. За да може шоуто да е пълно продълженията завършват 1:1 и следват дузпи, които определиха шампиона за сезон 2011/2012.

По пет дузпи за двата тима бяха достатъчни за да се определи победителят. Изпълнението започна ужасяващо за столичаните, тъй като опитният Мата пропусна, докато незабравимият Лам се разписа. Последваха точни изпълнения от Давид Луис и Лампард, а за баварците вкараха Гомес и вратарят Нойер! "Сините" затвърдиха намеренията си чрез Коул и Дрогба, а Байерн се срина и се провали, след като Олич и Швайнщайгер пропуснаха.

Така Челси за първи път спечели надпреварата след изгубения финал през 2008 г.

 Вижте кой ще замести напускащия Левандовски на върха на атаката!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички