Томас Тухел обясни и защити решението си да пусне Кепа на мястото на Менди


Томас Тухел обясни и защити решението си да пусне Кепа на мястото на Менди
Снимка: Getty Images

2588 0

Наставникът на Челси Томас Тухел призова вината за загубения финал за Купата на лигата да бъде стоварена върху него, а не върху резервния вратар Кепа. Треньорът на "сините" го пусна на мястото на Менди за дузпите, но той не само не успя да спаси нито една, но и единствен пропусна своя удар от бялата точка и на практика връчи трофея на Юрген Клоп...

"Ако искате да обвините някого, обвинете мен. Аз взимам решенията и не го правя, за да бъда герой. Имах си своите причини. Не правя подобна смяна за пръв път. Днес трябваше да изпълним 11 дузпи, за да определим победител. Ако трябва да обвините някого, обвинете мен, няма проблем", категоричен бе той и добави:

"Кепа се чувства зле и ние му съчувстваме, но не го виним. Взех решението да го пусна, както направих и в предишния финал, защото той тренира много усърдно и играчите ми знаят колко е добър. Той просто има повече време да тренира дузпи в сравнение с Менди".

"Всички знаят колко добър е Кепа и колко трудно е да му вкараш дузпа. За съжаление, днес не успя да спаси нито един удар, но и съперникът изпълняваше брилянтно своите дузпи. Беше доста тъжно, че точно той пропусна последната дузпа, но не мога да го виня за нищо", каза още Томас Тухел.

*А какви бяха думите на неговия колега Юрген Клоп - четете в ТАЗИ връзка!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички