Томас Тухел: Челси няма да търси оправдания заради санкциите


Томас Тухел: Челси няма да търси оправдания заради санкциите
Снимка: Getty Images

1411 0

Томас Тухел сподели, че Челси няма да се оправдава независимо от сериозните рестрикции, поставени върху клуба, в резултат от санкциите на правителството на Великобритания срещу руския собственик на „сините“ Роман Абрамович.

Клубът от Висшата лига оперира под специално разрешително, след като британското правителство миналата седмица замрази активите на Абрамович като част от санкции срещу бизнесмена след руската инвазия на Украйна.

Разрешителното е изработено за възпре Челси и чрез удължаване собственика Абрамович, описан от правителството на Великобритания като част от вътрешния кръг на руския президент Владимир Путин, от генерирането на нови печалби.

"Отвличания, грабежи и корупция: Откъде са парите на Роман Абрамович - разследване"

Лондончани не могат да продават билети и да похарчват повече от 20 000 паунда на мач за пътни разходи, въпреки че „сините“ спешно лобират министри за облекчаване на рестрикциите.

Европейският клубен шампион пътува до Франция за среща с Лил в осминафинален мач-реванш от Шампионската лига в сряда, като има аванс от 2:0 след първия двубой в Лондон. Германският мениджър на Челси призна, че отборът е бил принуден да се адаптира към някои рестрикции.

„Има ограничения, с които трябва да се справим. Има промени в количеството персонал, който пътува, колко стаи сме заели в хотели, как пристигаме на мачове. По моя информация, всичко е готово. Можем да пристигнем на професионално ниво, защото не става въпрос за лукс. Имаме рамка да отидем до Лил и да изиграем мач в Лил, където няма да имаме абсолютно никакви оправдания по отношение на тази организация."

КОСМИЧЕСКА ОФЕРТА ЗА ЧЕЛСИ!

"Вече е малко по-трудно да ангажираме неща по професионален начин, по най-добрия възможен начин за ФА Къп (в събота), но ще се справим. Докато имаме фланелки, докато сме „живи“, докато сме отбор и пристигаме с нашите играчи, ще бъдем конкуретни и ще борим усилено за нашия успех, защото го дължим на хората, които ни подкрепят“, завърши Тухел.

Междувременно, „сините“ поискаха четвъртфиналът им от ФА Къп с Мидълзбро през уикенда да се проведе при закрити врати в интерес на справедливостта, след като клубът бе блокиран от това да направи нови продажби на билети за гостуването на „Ривърсайд“. От Боро обаче отвърнаха гневно на молбата на Челси, казвайки, че искането им е „нагло и не лежи на никаква основа“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички