Three се махна от Челси, но не съвсем: "Сините" го държат на екипите си


Three се махна от Челси, но не съвсем: "Сините" го държат на екипите си
Снимка: Getty Images

2281 0

Спонсорът на фланелките на Челси Three призовава клуба да премахне логото им от екипите на отбора, след като компанията прекрати партньорството си с тях. На тима бяха наложени санкции от ЕС и Обединеното кралство, след като активите на собственика Роман Абрамович бяха запорирани във връзка с предполагаемите му връзки с руския президент Владимир Путин.

В резултат на това лондончани подлежат на специални мерки, което означава, че не може да продават билети, артикули, както и да купуват и продават играчи или да подновяват договори.

Компанията Three, която сключи договор с Челси за 40 милиона паунда годишно през 2020 г., поиска логото ѝ да бъде премахнато от всички фланелки и тренировъчното облекло, както и от брандирането на "Стамфорд Бридж".

Искането обаче все още не е изпълнено, тъй като европейските шампиони продължават да играят с логото на Three на преден план. В ново изявление британската мрежа за мобилни телефони заявява, че клубът е имал трудности с поръчването на тениски без лого и призовава за бързо решение.

От компанията Three заявиха: "От разговорите с Челси разбрахме, че има постоянни проблеми с премахването на логото на Three от фланелките в резултат на проблеми с доставките на екипировка и лицензионни ограничени. Поискахме от Челси да се върне с решение на този проблем възможно най-скоро".

Японският производител на автомобили Hyundai също прекрати споразумението си със "сините", но логото на компанията остава на ръкавите на фланелките на лондончани.

Според The Athletic, Three вече не е свързан с Челси в никакви цифрови платформи, но когато става въпрос за физически активи, раздялата между "сините" и основния им спонсор е по-сложна. Междувременно се появи информация, че шефът на световната атлетика иска да купи Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички