Челси с нова победа срещу Лил


Челси с нова победа срещу Лил
Снимка: Getty Images

4152 0

Настоящият европейски клубен първенец Челси победи като гост Лил с 2:1 в осминафинален мач-реванш от Шампионска лига. Така "сините" продължават към 1/4-финалите на турнира с общ резултат 4:1. Бурак реализира от дузпа в тазвечершния двубой, давайки надежди на "песовете" за пълен обрат. Пулишич в добавеното време на първата част на спора във Франция и Аспиликуета 20-ина минути преди края на мача обаче вкараха за гостите.

Къде да гледате Лил - Челси по ТВ!

Англичаните излязоха с много наситена халфова линия.

В 7-ата минута нападателят на френския тим Бурак Йълмаз пък стреля от добра позиция, но ударът му бе блокиран. По-активно начало на срещата за домакините. В 11-ата минута Бурак шутира от пряк свободен удар, топката обаче премина над вратата. Последваха сравнително спокойни 20-ина минути. Без чисто голово положение в първия половин час на спора във Франция.

Бурак обаче реализира от дузпа в 38-ата минута! Бялата точка бе посочена за игра с ръка в наказателното поле на Жоржиньо. Като главният съдия на мача се възползва от ВАР, за да отсъди нарушението.

В добавеното време на първата част на срещата-реванш "сините" стигнаха до много важен гол. Кристиан Пулишич вкара след прецизен изстрел с десния крак от близка дистанция. Страхотна асистенция на Жоржиньо.

Бурак нямаше късмет пред гола в 51-ата минута след изстрел с глава.

Сезар Аспиликуета пък реализира в 71-ата минута след шут с коляно от близка дистанция. Маунт се отчете с асистенция за гола на Аспиликуета, офанзивният футболист се появи на терена като резерва и проби по лявото крило при въпросната голова атака.

Малко преди това гредата помогна на гостите след изстрел на Ксека. Така Челси записа нова победа срещу Лил.

TИТУЛЯРИТЕ

ЛИЛ: Жардим, Фонте, Ботман, Джало, Ксека, Бамба, Андре, Челик, Гудмундсон, Йълмаз, Дейвид.

ЧЕЛСИ: Менди, Кристенсен, Силва, Рюдигер, Аспиликуета, Канте, Жоржиньо, Ковачич, Алонсо, Пулишич, Хаверц.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

"Сините" от Лондон имат солиден аванс от два гола след първия двубой на "Стамфорд Бридж".

Въпреки трилъра извън терена заради наложените санкции на собственика на клуба Роман Абрамович, Челси се намира в серия от 4 поредни победи във всички турнири.

С контузии в лагера на гостите са Рийс Джеймс и Бен Чилуел. За "песовете"с травма е Ренато Санчес. Челси се представя традиционно силно срещу Лил като балансът в преките мачове е 3-0 победи за лондончани.

А ето какво каза мениджърът на "сините" Томас Тухел преди двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички