Телевизиите на Острова отписаха ключовото за Топ 4 дерби между Тотнъм и Арсенал?


Телевизиите на Острова отписаха ключовото за Топ 4 дерби между Тотнъм и Арсенал?
Снимка: Getty Images

1734 0

Битката за Топ 4 в английската Висша лига е много ожесточена, като на този етап, 9 кръга преди края на редовния сезон, Арсенал е отборът, който заема последното четвърто място, което дава право на участие в Шампионска лига.

Тимът на Микел Артета има актив от 54 точки, а веднага след него в класирането е големият му враг в исторически план - Тотнъм, който е с 51 пункта, но и мач повече.

През есенния дял от сезон 2021/22 "топчиите" победиха "шпорите" с 3:1 на своя стадион, но ответният мач все още не се е изиграл, тъй като бе отложен в началото на 2022 година. Причината тогава бяха многото заразени с Covid-19 футболисти на Артета.

Ситуацията на Острова е такава, че в даден момент второто лондонско дерби през кампанията може да се окаже от решаващо значение за Топ 4, но явно очакванията на Острова не са такива...

"Daily Mail" твърди, че отложеният сблъсък между Тотнъм и Арсенал ще се състои през втората седмица на месец май, което означава, че след него ще остават само два кръга за доиграване! Според източници на изданието обаче, телевизиите в Англия са решили да насрочат дербито толкова късно, тъй като не очакват и двата отбора да се задържат дълго в борбата за Топ 4...

Вижте още: Легенда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид оглави европейски гранд

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички