Тотнъм пред раздяла със звездното си крило Лукас Моура


Тотнъм пред раздяла със звездното си крило Лукас Моура
Снимка: Getty Images/Guliver

1240 0

Нападателят на Тотнъм Лукас Моура е изявил желание да напусне клуба през лятото. Оценяваният на близо 20 милиона паунда играч бе ключов за състава, воден от Антонио Конте, но наскоро загуби мястото си в тима.

„Не смятам, че той е щастлив от факта, че не играе. Никой футболист не се радва, когато не играе. Ако се представяш достатъчно добре – получаваш повече игрови минути“, заяви бившият английски национал Карлтън Палмър пред интервю за GiveMeSport.

Преди януарския трансферен прозорец Моура се намираше в страхотна форма и според мнозина дори бе изместил по важност Хари Кейн и Хюн Мин Сон. Бразилецът отработи и отбеляза общо 8 попадения в първите 9 мача на Конте в Северен Лондон.

С началото на 2022 година обаче се забелязва спад в играта на 29-годишния футболист. Последното му попадение бе срещу Моркамб във ФА Къп в началото на януари, а последната му асистенция бе през ноември. Идването на Деян Кулушевски при „шпорите“ и формата, в която се намира шведът, също обърка плановете на Моура за получаване на повече игрово време.

В 194 участия за Тотнъм футболистът е отбелязал 63 попадения, а феновете на лондончани никога няма да забравят хеттрика му срещу Аякс, който класира тима им на финала за Шампионска лига през 2019 година.

Ако Моура напусне, то "шпорите" ще трябва да запълни липсата му. Стана ясно, че Тотнъм проявява интерес към звезда на Барселона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички