Хари Кейн трябва да последва примера на Фернандо Торес за успех


Хари Кейн трябва да последва примера на Фернандо Торес за успех
Снимка: Getty Images

1666 0

Победите, отбелязаните голове, страстта към играта, неуморната работа към достигане на съвършенство и спечелените трофеи те правят част от „големите“ във футбола. Хари Кейн от Тотнъм олицетворява точно това, но му липсва последната част от формулата за величие, именно – златните медали. Нападателят неведнъж е заявявал, че жадува за тях, но ще успее ли да се докосне до клубно отличие, носейки екипа на „шпорите“?

Шеметната статистика на Хари Кейн

Статистиката на Кейн за отбора от Лондон е умопомрачителна. 377 участия с 243 отбелязани попадения във всички турнири. Британецът помете редица рекорди, а само 83 гола го делят от това да задмине голмайстора във Висшата лига за всички времена Алън Шиърър. Откакто се наложи като неизменна част в състава на Тотнъм през сезон 2014/15, попаденията на Кейн помогнаха на тима да се превърне в сила на Острова, борейки се рамо до рамо с топ отборите в Англия и в Европа, но така ценният трофей и до ден-днешен продължава да липсва.

Много футболни специалисти и журналисти във Великобритания са на мнението, че ако 28-годишната звезда иска да се добере до така желаните отличия, то трябва да вземе решението това лято и да смени бялото с небесносиньо, защитавайки цветовете на Манчестър Сити. През януари 2011 година, с преминаването си в Челси, Фернандо Торес направи точно това, превръщайки се в антигерой и злодей за феновете на Ливърпул.

Случаят с решението на Фернандо Торес

Ел Ниньо струваше на „сините“ рекордните тогава за Висшата лига 50 милиона паунда. С такава огромна сума обаче идват и огромни очаквания. Феновете на „Стамфорд Бридж“ силно се надяваха, че нижещият гол след гол нападател с екипа на Ливърпул ще пренесе формата си и в Западен Лондон, но за огромно съжаление нищо подобно не се случи и новата деветка на лондончани завърши полусезона с едва 1 гол отбелязан в 18 мача.

През следващата кампания обаче Торес направи това, което според него никога нямаше да бъде възможно с екипа на Ливърпул. Да, головата форма отново липсваше, но феновете на Челси никога няма да забравят думите на коментатора Лий Диксън онази нощ на полуфинала за Шампионска лига в Барселона на 24 април 2012 година. „Торес, 50-милионната покупка току-що изплати до последната стотинка тези пари с попадението, което праща Челси на финала в Мюнхен“. Испанският голмайстор отбеляза решаващото попадение и като че ли изведнъж „Камп Ноу“ и цяла Каталуния просто замлъкнаха, но не и онази част на 48-метровото съоражение, която бе обсипана от шепата „сини“ фенове.

Останалото е история. Челси и Торес печелят Шампионска лига. Футболистът така и никога не се върна във формата, която показваше на „Анфийлд“, но това не му попречи в последствие да триумфира с лондончани във ФА къп и Лига Европа, както и да спечели Европейското първенство с националния отбор на Испания. Дали му се е искало да постигне това с Ливърпул и дори по-рано в кариерата си с Атлетико Мадрид? Разбира се, но не всичко става така, както си го представяме.

Успехът оправдава риска

Рискът, който испанецът пое се отплати десеторно и му помогна да запише името си във футболната история. Головата сметка на Хари Кейн винаги ще надделява над тази на Фернандо Торес, но когато заговорим за витрините пълни с медали и отличия, то ще може ли Кейн да се похвали със същото? На Острова смятат, че английският национал все още има време да промени това, преминавайки в клуб със сериозни амбиции за успех.

Борбата на Кейн и Тотнъм през този сезон за влизане в топ 4 продължава, а през лятото ще се опитат да привлекат звезда на Барса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички