Легенда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид оглави европейски гранд


Легенда на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид оглави европейски гранд
Снимка: Getty Images/Guliver

1621 0

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Реал Мадрид Рууд ван Нистелрой бе обявен за новия мениджър на нидерландския гигант ПСВ Айндховен, заменяйки на поста Роджър Шмид, който не поднови договора си с клуба.

Ван Нистелрой, който прекрати състезателната си кариера през 2012 след последен престой в Малага в испанската Ла Лига, бе треньор на младежите на ПСВ до 19 и 21 г. през изминалите три сезона. „Винаги е било моя мечта да бъда старши треньор на ПСВ. Това е правилният момент да направя следващата крачка“, каза 45-годишният бивш играч, който поема клуба от следващия сезон, в свое изявление.

Ван Нистелрой има 62 гола в 67 мача за ПСВ между 1998-2001. В добавка, той е отбелязал 35 попадения в 70 срещи за националния отбор на Нидерландия, като бе част от треньорския щаб на селекционера Франк де Бур по време на Евро 2020. Той бе помощник в щаба на „лалетата“ и между 2014-2016.

„Щастливи сме да потвърдим, че Рууд ван Нистелрой е нашият нов старши треньор. Той е силен, вдъхновяващ лидер и неговата отдаденост и работна етика няма да имат равни“, каза футболният директор на ПСВ Йон де Йонг. Айндховен в момента е втори в класирането на Ередивизи зад водача Аякс.

Междувременно, португалските футболни медии предават, че Шмид е близо до подписване с Бенфика, който по-рано този месец изненада Аякс с късен гол, за да достигне четвъртфиналите на Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички