Сър Алекс Фъргюсън е вбесил Юрген Клоп преди години с дръзко действие


Сър Алекс Фъргюсън е вбесил Юрген Клоп преди години с дръзко действие
Снимка: Getty Images

1647 0

Нападателят на Барселона Роберт Левандовски разказа за тайно обаждане, което е получил от сър Алекс Фъргюсън преди години. Легендарният шотландски мениджър го е сторил, докато е бил начело на Манчестър Юнайтед, а целта е била да привлече поляка.

Левандовски е един от най-добрите нападатели на този век, но за негово съжаление - никога не се е пробвал в английската Висша лига. Той спечели титлата в Бундеслигата с Борсуия Дортмунд след трансфера си от Лех Познан през 2010 година, а след това спечели още 8 пъти първенството с Байерн Мюнхен (спечели и Шампионска лига с баварците). Сега пък бележи за каталунците.

Фъргюсън навил Левандовски за Манчестър Юнайтед

В интервю Левандовски признава, че кариерата му е могла да бъде далеч по-различна. Той сподели, че докато е бил в Дортмунд е имал таен разговор с Фъргюсън, който го е убедил да отиде във Висшата лига.

"Помня отлично момента. Имахме приятелски мач с Дортмунд по време на подготова, мисля срещу Бохум. Бях заменен на полувремето. Погледнах в телефона си в съблекалнята. Имаше съобщение от телефонен номер с +44 (бел. ред. така започват номерата за Англия). Фъргюсън опитал да ми звънне, а след това изпратил съобщение. Искал да говори с мен.

Взех си душ и му се обадих в тих ъгъл. Моят английски не беше толкова добър, колкото е днес. Той има много силно изразен шотландски акцент. Бях много фокусиран върху това да го разбера. Той говореше бавно, съобрази се. Бях на 22, а това бе специален момент" - споделя Левандовски.

Той адресирал молбата към Дортмунд: "Говорих с изпълнителния директор на Дортмунд и с Юрген Клоп на лагера. Исках да отида в Манчестър Юнайтед. Но те ми казаха: "Няма шанс, Роберт. Имаме нужда от теб. Трябва да останеш" - разказва полякът.

Играч, който е бил дълги години под наставленията на шотландския мениджър, също направи интересни признания. Патрис Евра сподели, че при разговорите със сър Алекс се е чувствал като на разпит във ФБР.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички