Манчестър Сити излезе с официална позиция за финансовия скандал - заформя се голяма сага


Манчестър Сити излезе с официална позиция за финансовия скандал - заформя се голяма сага
Снимка: Getty Images

4572 0

Английският шампион Манчестър Сити излезе със съобщение на официалния си сайт. Разбира се, то е по повод обвиненията в нарушаване на финансовия феърплей. "Гражданите" обаче далеч не са съгласни с тях и са останали изненадани от това.

"Манчестър Сити е изненадан от направените обвинения за нарушаване на правилата във Висшата лига, особено като имаме предвид широката ангажираност и огромното количество материали в детайли, с които EPL е снабден.

Клубът приветства преразглеждане на въпроса от независима комисия, която да разгледа безпристрастно изчерпателния набор от неопровержими доказателства, които съществуват в подкрепа на позицията му.

Така очакваме този въпрос да бъде прекратен веднъж завинаги" - пише клуба. 

Разследването срещу английския шампион е започнало още през март 2019 година. То касае периода между 2009 и 2018 година, като е установено, че Сити е извършил над 100 нарушения. 

Смята се, че въпросните неправомерни действия касаят финансовите отчети на клуба, както и някои детайли, касаещи заплатите на футболистите в отбора, както и на треньорския щаб. Сред санкциите е възможна и отмяна на точки. Прочетете повече за това как уличиха Манчестър Сити в над 100 нарушения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички