Съмненията около Манчестър Сити нарастват, Гари Невил се усъмни в 'числата' на "гражданите"


Съмненията около Манчестър Сити нарастват, Гари Невил се усъмни в 'числата' на "гражданите"
Снимка: Getty Images/Guliver

2994 0

Последните две седмици на Острова бяха белязани от публикуването на годишните отчети на клубовете, но със сигурност най-голямо впечатление правят 'числата' на лидера във временното класиране Манчестър Сити!

"Гражданите" са обявили приходи в размер на 645 милиона евро в края на сезон 2020/21, което им отрежда първото място по този показател пред Реал Мадрид и Байерн Мюнхен. Това определено е любопитно, тъй като повечето клубове по света регистрираха огромни финансови спадове заради пандемията от Ковид-19. Не така обаче стоят нещата при "небесносините"...

"Манчестър Сити се превърна в най-богатия клуб в света, според "Deloitte". Това не може да се случи, без да бъдат преувеличени някои числа. Клубът няма как да печели повече от спонсорски сделки, в сравнение с Ливърпул, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид или Барселона", смята бившият футболист на "червените дяволи" Гари Невил, цитиран от "BBC".

308 милиона евро - това е сумата, която Манчестър Сити е спечелил от различните си спонсори, като тя е с 8% по-висока от тази, отчетена една година по-рано!

Този растеж бе белязан от крайно любопитната сделка с "Masdar" - компания за възобновяема енергия от Обединените арабски емирства, която е част от инвестиционен фонд, чийто изпълнителен директор е самият президент на Манчестър Сити - Шейх Мансур.

Крис Брайънт, британски депутат от Лейбъристката партия, беше последният, който насочи вниманието към клуба, критикувайки Мансур в Камарата на общините. Собственикът на Сити, освен че е министър-председател на ОАЕ, се срещна наскоро и с президента на Сирия и съюзник на Владимир Путин - Башар Асад.

На фона на войната между Русия и Украйна, тези действия на ръководните фактори на "Етихад", гарнирани с противоречивите числа от годишния отчет, подвигат много въпроси. Целият свят видя как Челси бе отнет от Роман Абрамович, при това без да има подобни съмнения за лондонския клуб, докато в Манчестър за момента всичко изглежда мирно и спокойно...

Вижте още

Украинец се измъкна от Русия и започна тренировки с... Манчестър Сити (СНИМКА)

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички