Стърлинг: Ливърпул получава повече уважение от нас


Стърлинг: Ливърпул получава повече уважение от нас
Снимка: Getty Images/Guliver

1823 0

Звездата на Манчестър Сити Рахийм Стърлинг смята, че „гражданите“ не получават необходимото уважение за постигнатото от тях в последните години. Играчите на Пеп Гуардиола най-вероятно ще загубят борбата за титлата в Англия през този сезон, след като изостават от Ливърпул с над 20 точки. Предните два сезона за Манчестър Сити обаче бяха доста успешни, след като тимът стана шампион във Висшата лига на два пъти, като спечели два пъти Карабао Къп, два пъти Къмюнити шийлд и веднъж ФА Къп.

Въпреки това бившият играч на Ливърпул смята, че мърсисайдци са по-уважаваният отбор в последните години, тъй като техни играчи по-често печелят индивидуални награди. „Миналата година спечелихме три трофея на домашната сцена и въпреки това играчът на сезона не беше от нашия отбор. Наградата беше дадена на футболист на Ливърпул – Върджил ван Дайк, който направи фантастичен сезон, но ако погледнем предни кампании, Яя Туре вкара 20 гола от позицията на полузащитник и не спечели наградата. Серхио Агуеро е в отбора от повече от седем години, отбелязвал е някои паметни попадения и въпреки това не е печелил този приз. Странно е как спечелихме първенството 4 пъти за последните 8 години и нито един наш играч не е печелил наградата „Играч на сезона“.“

„Тази година Ливърпул ще спечелят шампионата и със сигурност наградата ще бъде дадена на футболист на мърсисайдци. Ние спечелихме шампионата 4 пъти и не сме получили такова уважение. Първата година, в която спечелихме титлата под ръководството на Гуардиола, Кевин де Бройне беше зашеметяващ, а те дадоха наградата на друг играч – Н‘голо Канте. Всяка година печелим важен трофей, а след това приза печели футболист на противников отбор. Това не зависи от нас, но ние ще продължим да се борим“, каза Рахийм Стърлинг. А има вероятност самият Стърлинг да смени Сити с друг европейски гранд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички