Де Бройне се доближава до рекорд във Висшата лига


Де Бройне се доближава до рекорд във Висшата лига
Снимка: Gulliver/GettyImages

1095 0

Снощи Манчестър Сити не срещна проблеми при домакинството си срещу Уест Хям и спечели с 2:0 в отложен мач от 26-тия кръг на Висшата лига. В основата на двете попадения беше халфът на „гражданите“ Кевин Де Бройне, който асистира за първия и отбеляза втория гол в двубоя.

По този начин белгиецът записа своята 16-та асистенция от началото на сезона. По този начин той изравни постижението на сънародника си Еден Азар от миналия сезон, който завърши кампанията също с 16 головин подавания. До края на сезона обаче има още 12 срещи и Кевин Де Бройне може да счупи рекорда за асистенции за една кампания във Висшата лига. Той се държи от Тиери Анри, който направи 20 асистенции през сезон 2002/03. Това накара някои фенове на Арсенал да започнат да се притесняват за рекорда на бившия си любимец.

Освен, че има 16 асистенции до момента през сезона, Де Бройне е вкарал и 8 гола, което означава, че той е взел участие в 24 от попаденията на Манчестър Сити до момента през сезона, като никой друг футболист от Висшата лига не е участвал в толкова попадения за тима си до момента през сезона. А ето как феновете на "гражданите" изразиха протест срещу наказанието от УЕФА.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички