Струват ли си 105-те милиона? Деклан Райс ще направи Арсенал по-добър


Струват ли си 105-те милиона? Деклан Райс ще направи Арсенал по-добър
Снимка: Getty Images

2249 0

Арсенал успя да зарадва своите върли фенове, след като представи официално Деклан Райс от отбора на Уест Хям. "Артилеристите" инвестираха 105 милиона паунда в талантливия полузащитник, а мнозина се питаха дали това си струва. В настоящия материал ще посочим как точно английският национал ще направи отбора на Микел Артета още по-силен.

Същински "генерал" в полузащитата

Деклан Райс се слави с факта, че притежава отлични умения щом стане въпрос за разиграване, а то е основна част от игровата схема на Микел Артета. Графика на "The Analyst" показва, че британецът има 88,1% успеваемост при подаванията на всеки 90 минути през изминалата кампания във Висшата лига. За сравнение Гранит Джака имаше 86,5%, Мартин Йодегор 84%, най-близо до новия футболист на Арсенал се приближиха Жоржиньо (87,6%) и Томас Партей (88%).

Райс не се предава

Доста неизвестен факт е, че когато преминава в Уест Хям от Челси Райс започва като защитник, но в крайна сметка успява да се развие като опорен халф. Британецът притежава нужната енергия да гони противниковите футболисти, а движението по терена също е много важна част от стила, който Артета налага. Райс също завърши кампанията с най-много пресечени топки от всеки друг във Висшата лига. Неговите 63 бяха със седем повече от Идриса Гей, Шейк Дукуре и Мойсес Кайседо (всичките 56).

Роден лидер

Умението на Деклан Райс да води своите съотборници може да се сравни с това на легенди на английския футбол като Джон Тери, Рио Фърдинанд, Патрик Виейра, Тони Адамс и други. Припомняме, че едва на 21-годишна възраст Дейвид Мойс му се довери с капитанската лента на Уест Хям. Треньорът на британеца в националния отбор - Гарет Саутгейт, неведнъж е споделял, че се възхищава на качествата на Райс, а самият Франк Лампард заяви, че е виждал халфа като следващия капитан на Челси

ВИЖТЕ ОЩЕ: Ясни са детайлите около сделката за Райс между Арсенал и Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички