Големият трансфер е факт! Арсенал представи официално Деклан Райс


Големият трансфер е факт! Арсенал представи официално Деклан Райс
Снимка: Getty Images

3121 0

Отборът на Арсенал представи официално най-новото и най-дългоочаквано попълнение - Деклан Райс. Британският полузащитник позира с червения екип и се превръща в третия нов на "Емиратс" след Кай Хаверц и Юриен Тимбер.

Английският национал бе името, което най-много присъстваше в трансферните спекулации на Острова. За него се бори не само Арсенал, но и Челси и Манчестър Сити. В крайна сметка, "топчиите" подписват с халфа за сума от 105 милиона паунда, което го превръща във втория най-скъп футболист на Острова. От "Емиратс" съобщават, че Райс подписва дългосрочен договор с клуба, но не дават точен период.

Какво постигна Райс с Уест Хям?

Деклан Райс безспорно се превърна в един от най-добрите опорни полузащитници във футбола. Той е продукт на академията на Челси, но бива освободен от "сините" през 2015 година. Британецът намира подслон в Уест Хям, където през 2020 получава капитанската лента. Той може да се похвали с 245 мача за лондончани и с факта, че изведе "чуковете" до трофея в Лигата на конференциите през изминалия сезон.

Изявите на 24-годишния футболист му осигуриха повиквателна от Гарет Саутгейт в националния отбор на Англия. Той се превърна в един от любимците на селекционера и често попада в плановете му, имайки 43 мача за "трите лъва".

Думите на Артета

"Наистина сме щастливи, че Деклан се присъединява към нас. Той е играч с огромни способности, който се представя на високо ниво във Висшата лига и за Англия вече няколко сезона. Деклан носи несъмнено качество на клуба и той е изключителен талант, който има потенциала да бъде много успешен тук", категоричен е мениджърът на "топчиите" за клубния уебсайт.

Междувременно часове преди трансфера на Райс станаха ясни детайлите около сделката между Арсенал и Уест Хям.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички