Страховит Ливърпул напомни, че може да е фактор (ВИДЕО)


Страховит Ливърпул напомни, че може да е фактор (ВИДЕО)

1526 0

Ливърпул изигра може би най-силния си двубой през настоящия сезон, след като на "Анфийлд" разби приятната изненадата от началото на кампанията Суонси с 4:1.

В опит да завърши годината силно, мърсисайдци почнаха силно, като пропуснаха няколко чудесни положения. Фабиански трябваше да се намесва решаващо при удари на Лалана и Шкъртел, а английският национал се отчете и с най-фрапантния пропуск, стреляйки от няколко метра над напречната греда.

В 31' Суонси организира една от малкото си добри атаки, като Дайър беше близо до гол, но Миньоле успя да се намеси успешно, а две минути по-късно неговият отбор поведе. Хендерсън направи отличен пробив отдясно и намери Морено, който с малко късмет успя да вкара във вратата на полския национал.

До края на първата част двата отбора изпуснаха по едно положение, а втората част почна по впечатляващ начин.

В 50' Бони едва не изравни, но пропусна, а фатална грешка на Фабиански удвои аванса на "червените". Той се забави да изчисти топка и беше пресиран от Лалана. В крайна сметка, стражът пробва силен удар напред, но топката се удари в англичанина и влетя в мрежата.

Още в следващата атака обаче Сако допусна грешка и позволи на Сигурдсон да стреля отблизо и да намали резултата - 2:1.

До края двубоят беше изключително динамичен, но в размяната на положения Ливърпул успя да разбие своя съперник. В 61' Адам Лалана завърши отлична акция след подаване на Коутиньо, а в 69' Джонджо Шелви си забоде нелеп автогол при опит да изчисти след центриране от корнер - 4:1.

Това беше и трети пореден двубой, в който мърсисайдци не допускат поражение (2 победи и 1 равен), като за първи път през сезона воденият от Брендън Роджърс тим вкара 4 гола.

Това беше 7-и случай, в който "червените" бележат 4 или повече голове през 2014 година, но предишните 6 двубоя бяха в периода януари - март. Тимът завършва 2014 с 83 гола - с един по-малко в сравнение с 2013.

Ливърпул завършва първия полусезон на 8-о място с актив от 28 точки- на 5 от 4-ия и 5-ия в класирането, съответно Саутхямптън и Арсенал. Суонси е позиция по-надолу със същия актив от точки.

 


Liverpool vs Swansea 4-1 All Goals & Highlights... by Goalshighlights

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички