Арсенал се възползва от грешките на лидерите и вече е в топ 4 (ВИДЕО)


Арсенал се възползва от грешките на лидерите и вече е в топ 4 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1538 0

Арсенал успя да се възползва от равенствата на Саутхямтън с Челси и Манчестър Юнайтед с Тотнъм и спечели с 2:1 тежкото гостуване на Уест Хям с 2:1.

"Артилеристите" показаха добра успеваемост през първото полувреме, като водеше комфортно с 2:0 въпреки привидното преимущество на "чуковете".

След пропуски на Керъл през първите 40 минути Арсенал най-накрая показа добра комбинация в нападение, а Касорла беше съборен от Рийд по нелеп начин - дузпа, която беше реализирана от испанеца в 41'.

В 44' резултатът вече беше 2:0, след като Окслейд-Чембърлейн проби отдясно и пусна по земя за Уелбек, който с точен удар удвои в един от редките случаи, в които водеше атаката на Арсенал през настоящия сезон. 

Кояте успя да намали в 54', но Арсенал записа силни 45 минути, в които обаче се отчете с куп пропуски, най-вече на Окслейд и Санчес, които бяха спрени от Адриан.

Това можеше да се окаже решаващо в 95', когато Валенсия можеше да донесе точката с удар с глава, но топката мина на сантиметри над вратата - 1:2 за "Артилеристите" в лондонското дерби.

Така Арсенал завършва полусезона на 4-о място с актив от 33 точки, колкото има и Саутхямптън. "Артилеристите" изпревариха днешния си съперник, който остава с 31 точки, както и кръвния враг Тотнъм, който е със същия актив. Третото място, което се заема от Манчестър Юнайтед, е само на 3 точки от възпитаниците на Арсен Венгер.

 


West Ham United vs Arsenal 1-2 All Arsenal... by dm_5247a8186b50f

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички