Сити катастрофира у дома и пропусна да догони Челси


Сити катастрофира у дома и пропусна да догони Челси
Снимка: Getty Images/Guliver

1389 0

Манчестър Сити пропусна да накаже грешката от по-рано на Челси и завърши шокиращо 2:2 срещу борещия се за оцеляване новак Бърнли в мач от 19-ия кръг на Премиършип.

Всичко в мача изглеждаше решено през първите 45 минути, след като "гражданите" реализираха голове чрез Силва (23') и Фернандиньо (34'), а домакините пропуснаха да водят и с 4 гола след куп пропуски.

Те се оказаха решаващи през втората част, когато две грешки в защита донесоха голове за Бойд (47') и Барнс (81'), с което новакът стигна до точка на "Етихад".

Така шампионите пропуснаха изключителен шанс да се доберат на точка от лидера Челси, който днес допусна равенство срещу Саутхямптън.

В момента Сити е с 43 точки, докато лондончани са с 3 повече и ще посрещнат Нова година като лидери. Бърнли събра 16 точки и се намира на 19-о място след 19 кръга.

В състава на домакините липсваха Венсант Компани, Яя Туре и Серхио Агуеро, но това не попречи на "гражданите" да изиграят солидно първо полувреме.

След продължителен натиск "испанската нишка" в Сити намери начин да пробие бетона на Бърнли. В 23' Насри пусна извеждащ пас за Навас, който от аутлинията успя да върне за Силва, който се обърна и с ляв крак простреля вратата на гостите - 1:0.

Насри беше в основата и на следващия гол на шампионите, след като пробва атака през центъра и от границата на наказателното поле върна за Фернандиньо. Бразилецът си нагласи топката на удобния десен крак и с фантастичен изстрел в горния ляв ъгъл удвои - 2:0 и спокойствие на "Етихад".

Многото пропуски през първата част на домакините обаче струваха скъпо на възпитаниците на Мануел Пелегрини.

Те допуснаха ранен гол още в 47', когато Ингс навърза Сабалета в наказателното поле и пусна пред Джо Харт, а в последния момент Бойд успя да промуши топката под вратаря - 2:1.

Това обаче не активира червената лампа на "гражданите", които подходиха лековато и изпуснаха аванса си в 81'. След разбъркване в наказателното поле Ашли Барнс се озова с топката в крака и донесе равенството на гостите.

Веднага след попадението Йоветич можеше да донесе победата на своите, но вратарят на Бърнли успя да парира удара му и да осуети плановете на Сити да се озоват само на точка от Челси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички