Стига толкова Мондиал: Най-силният клубен футбол се завърна с 4 мача и куп голове


Стига толкова Мондиал: Най-силният клубен футбол се завърна с 4 мача и куп голове
Снимка: GettyImages

1233 0

След близо месец международен футбол и пауза на клубните събития поради Мондиал 2022, дойде време и за първите любопитни срещи от Острова, които на практика са едни от последните за календарната година.

Отборите на Уулвърхемптън, Лестър, Нюкасъл и Саутхямптън спечелиха срещите си от осминафиналите на Карабао Къп, които бяха първи от тази фаза на турнира. 

Най-убедителен успех записаха "лисиците", които спечелиха като гости на непретенциозния тим на Милтън Кийнс Донс с класическа разлика от 3:0. Тилеманс и Перес дадоха аванс между 18-тата и 29-тата минута, докато Джеймс Варди оформи крайния резултат в средата на втората част.

Нюкасъл пък премери сили с Борнемут и неочаквано само автогол направи разликата между двата тима в срещата. Смит имаше малкия късмет да намери очертанията на собствената си врата в 67-мата минута и по този начин "свраките" също продължават напред в надпреварата.

В срещата на "светците" също се стигна до автогол, но той не бе от значение за крайния начин. Именно те продължават към четвъртфиналите, след като победиха Линкълт под формата на домакин с 2:1. 

Двубоят започна с автогол след 120 секунди на Безуну, но две попадения в срещата на полувремената от 26-годишния Че Адамс оформиха крайното 2:1.

В последния двубой от вечерта Уулвърхемптън се наложи над Джилингам с 2:0, но неочаквано попаденията дойдоха едва в края на двубоя. Хименес от дузпа в 77-ата минута доближи "вълците" до следващия кръг, а Аит Нури оформи крайния резултат в добавеното време на срещата. 

Вижте кога ще играят Манчестър Сити и Ливърпул, както и пълния жребий от Карабао Къп!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички