Петер Шмайхел подкрепи Хари Магуайър въпреки трудните му месеци в Манчестър Юнайтед


Петер Шмайхел подкрепи Хари Магуайър въпреки трудните му месеци в Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1198 0

Хари Магуайър е " роден да играе за Манчестър Юнайтед", каза легендата на отбора - Петер Шмайхел.

29-годишният капитан на "червените дяволи" преживя тежка кампания с проблеми както във формата, така и с контузии. Той изигра пълните 90 минути от пораженията от Брайтън и Брентфорд в първите мачове на Юнайтед , преди да бъде оставен на пейката и дори беше освиркван от собствените си фенове .

Централният защитник, струващ 85 милиона паунда, след това получи контузия в подколянното сухожилие по време на международния си мач с Англия, което го принуди да напусне седем мача . Той се озова отново извън състава след тази неуспех, но Ерик тен Хаг приветства "великолепното" му завръщане, когато Юнайтед победи Уест Хем с 1-0 в първия титуляр на Магуайър за Висшата лига, за пръв път от 11 седмици. Бившият играч на Лестър Сити отново беше в игра вчера при победата с 4:2 за "Карабао Къп" над Астън Вила.

Това беше само часове след като той беше включен в отбора на Гарет Саутгейт от 26 играчи на Англия за Световното първенство.

И преди да започне мача, той получи блестящо одобрение от Шмайхел, вратарят, който помогна на "червените" да достигнат епичния им Требъл през 1999 г. Великият датчанин, който беше като анализатор на играта в Sky Sports, каза: " Този ​​човек е роден да играе за Манчестър Юнайтед. Той ми напомня малко на (Стив) Брус. Не същия тип играч, но същият тип личност, имате нужда от такъв тип играчи в отбора, той е уравновесен човек. Тогава той се изправя срещу най-трудната част от това да бъдеш играч на Манчестър Юнайтед – и това е да останеш играч на Манчестър Юнайтед."

Определено, повиквателната на Хари Магуайър за Мондиал 2022 е една от изненадите в състава на Англия, а ето и цялата група, която Гарет Саутгейт обяви

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички