Стана ясно кога Салах може да се завърне в игра за Ливърпул


Стана ясно кога Салах може да се завърне в игра за Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

2030 0

Мохамед Салах е в „добро настроение и не проявява симптоми“, след като диагнозата му за коронавирус бе потвърдена след втори тест, съобщиха от Египетската футболна асоциация. Нападателят на Ливърпул се самоизолира и няма да играе в двете квалификации за Купата на Африка срещу Того в събота и вторник. Той е под въпрос и за сблъсъка с Лестър на 22 ноември поради коронавирусните правила във Великобритания, които изискват 10-дневен период на карантина след положителна проба.

Египетският национал е четвъртият футболист на мърсисайдци, който дава положителна проба след Тиаго през септември, и Садио Мане и Джердан Шакири през октомври. Това създава допълнителни главоболия на мениджъра на шампионите Юрген Клоп, който не може да разчита на титулярните си централни защитници Джо Гомес и Върджил ван Дайк заради дълготрайни контузии.

Фабиньо и Тиаго се очаква да се завърнат след международната пауза, а освен Гомес и Ван Дайк, в лазарета е и Алекс-Окслейд Чембърлейн. Салах е твърде вероятно да не играе и срещу Аталанта в Шампионската лига, тъй като няма да е тренирал пълноценно със своите съотборници за домакинството на италианците на „Анфийлд“ на 25 ноември.

Междувременно се появи любопитна статистика, която показва кои отбори от Висшата лига са най-ощетени през този сезон. Изненадващото е, че Ливърпул не е най-ощетеният отбор (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички