"Приятно за наблюдаване" или как Юрген Клоп описа случилото се на "Анфийлд" срещу Манчестър Юнайтед


"Приятно за наблюдаване" или как Юрген Клоп описа случилото се на "Анфийлд" срещу Манчестър Юнайтед
Снимка: Getty Images

1749 0

Поне временно, Ливърпул оглави класирането в английската Висша лига, разгромявайки Манчестър Юнайтед на "Анфийлд". Със спечелените три точки тимът на Юрген Клоп събра актив от 76 и излезе пред Манчестър Сити (74), но "гражданите" имат мач по-малко (домакинство на Брайтън, 20 април, 22:00 часа).

"Това не се случва често и не мисля, че занапред ще се случва често. Ситуацията не е нормална", каза немецът пред "BBC Sport" относно двете убедителни победи на неговия отбор срещу "червените дяволи" през сезон 2021/22 (5:0 през есента и 4:0 сега). "В момента не е най-добрият момент за Юнайтед, а отгоре на всичкото имат и много контузени. Когато Погба напусна игрището, трябваше да играят без обичайния си полузащитник", добави още той.

"Прекрасна вечер за всички, които носят Ливърпул в сърцата си. За 70 минути от мача бяхме по-добрият отбор. През първото полувреме доминирахме, а след това ни трябваха едни 15 минути, за да си върнем верния ритъм. Контрапресата, скоростта и желанието, които футболистите ми демонстрираха, бяха изключителни. Наистина много силен мач и прекрасни голове. Щастливи сме".

"Съперникът се промени през второто полувреме и започна да ни пресира повече. Но ние сме доста добри в това да се адаптираме към подобни ситуации. Показахме футбол от най-висока класа и беше приятно за наблюдаване", завърши Юрген Клоп.

*Следващият мач за Ливърпул е дерби - домакинство на Евертън (24 април, 18:30 часа), който се бори за оцеляването си!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички