Салах разби Манчестър Юнайтед за историята, а Ливърпул оглави Висшата лига


Салах разби Манчестър Юнайтед за историята, а Ливърпул оглави Висшата лига
Снимка: Getty Images

7331 0

Английският гранд Ливърпул постигна нов разгромен успех над кръвния си враг Манчестър Юнайтед, след като го победи с 4:0 в голямото дерби от Висшата лига. Изключителен мач за мърсисайдци изигра звездата на отбора Мохамед Салах, който прекъсна головата си суша и отбеляза два гола, а освен това добави една асистенция.

Домакините започнаха много силно срещата и след само пет минути игра Луис Диас откри резултата, възползвайки се от асистенция на Салах. Две минути по-късно - в седмата минута на двубоя, "Анфийлд" подкрепи Кристиано Роналдо, който загуби едно от новородените си близначета. Португалецът логично не бе на терена, за да е до семейството си.

В средата на първата част Салах най-после се разписа от игра, след като не го бе правил от 2 месеца. В първите минути на втората част Ливърпул се отпусна и позволи на Манчестър Юнайтед да се настани в половината на мърсисайдци. Това обаче не помогна особено на "дяволите", които не създадоха почти нищо опасно за Алисон Бекер.

В средата на втората част Анди Робъртсън пресече пас и подхвана бърза контраатака, завършила с гол на Садио Мане и асистенция на Луис Диас. В края на мача Диого Жота асистира за Салах, който вкара втория си гол в мача и общо пети срещу Манчестър Юнайтед през сезона след хеттрика в предишния мач.

С петте си гола срещу Юнайтед Мохамед Салах се превърна във футболиста, вкарал най-много попадения във вратата на "дяволите" в рамките на един сезон в историята на Висшата лига. Ливърпул пък излезе на върха в подреждането с актив от 76 точки - с две повече пред втория Манчестър Сити, който в сряда вечер домакинства на Брайтън.

Манчестър Юнайтед пък остава на шеста позиция с 54 пункта и все повече се отдалечава от топ 4. "Дяволите" са на три точки от четвъртия Тотнъм, който е с мач по-малко. В следващия кръг Юнайтед гостува на Арсенал в директен сблъсък за топ 4, докато Ливърпул посреща Евертън в дербито на Мърсисайд.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

След само пет минути игра Ливърпул откри резултата. Мърсисайдци разиграха топката на висока скорост с по едно докосване и футболистите на Манчестър Юнайтед нямаха отговор. Отбраната на "дяволите" се пропука, отзад зейна дупка, която бе използвана за пробив на Мохамед Салах. Египтянинът подаде успоредно на голлинията към Луис Диас, който се разписа с лекота - 1:0!

В седмата минута целият "Анфийлд" аплодира Кристиано Роналдо заради семейната трагедия и голямата загуба на португалеца. Феновете на Ливърпул пяха своя химн You'll Never Walk Alone (Ти никога няма да вървиш сам), докато тези на Юнайтед скандираха Viva Ronaldo. Юрген Клоп също бе хванат в кадър да поднася своите аплодисменти в подкрепа на Роналдо.

В средата на първата част Ливърпул удвои преднината си след поредната великолепна акция в атака. "Червените" отново разиграха толкова бързо топката, че за играчите на Юнайтед остана само да наблюдават в каква посока се движи топката. Остър пас на Садио Мане изведе Мохамед Салах в наказателното поле, а египтянинът приключи дългата си голова суша, разписвайки се във вратата на Де Хеа - 2:0!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна в по-спокойно темпо, като Ливърпул се прибра в по-задни позиции. Постепенно Манчестър Юнайтед се възпозва от това и започна да се настанява в половината на мърсисайдци, където се опитваше да намери път към вратата на Алисон. Това обаче не се оказа толкова лесна задача, като повечето опити се увенчаха с неуспех.

В средата на втората част Ливърпул се "събуди" и вкара трети гол. Анди Робъртсън пресече подаване на Виктор Линдельоф, за да се впусне в атака и да постави началото на обещаваща контраатака. Крайният бранител подаде към Луис Диас на фланга, който пък центрира точно за Садио Мане в наказателното поле. Сенегалецът нанесе хубав удар от движение и намери вратата на Де Хеа - 3:0!

В 85-ата минута Ливърпул реализира и четвърто попадение в мрежата на Давид де Хеа. Влезлият като резерва Диого Жота предостави великолепен пас за Салах в наказателното поле. Египтянинът веднага опита удар към вратата на Юнайтед, а в краката му се хвърли Арън Уан-Бисака. Топката рикошира от бранителя и се оказа невъзможна за хващане от Де Хеа - 4:0!

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Ван Дайк, Матип, Робъртсън, Фабиньо, Хендерсън, Тиаго, Диас, Мане, Салах

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Уан-Бисака, Линдельоф, Джоунс, Магуайър, Далот, Матич, Погба, Фернандеш, Еланга, Рашфорд

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Двата най-титулувани английски тима Ливърпул и Манчестър Юнайтед се изправят един срещу друг в голямото дерби във Висшата лига. Мърсисайдци преследват титлата в английския шампионат, докато "червените дяволи" се борят за място в топ 4.

Ливърпул записа 10 поредни победи във Висшата лига, за да се доближи на точка зад лидера Манчестър Сити, но в последния кръг "червените" завършиха наравно срещу "гражданите" на "Етихад" и ще продължат да са в ролята на догонващи.

Юнайтед пък победи последния Норич през уикенда след хеттрик на Кристиано Роналдо. Португалецът обаче няма да играе срещу Ливърпул, след като го застигна печална новина - почина едно от новородените му близначета. За да проявят съпричастност с Роналдо, феновете на Ливърпул ще дадат аплодисменти в 7-ата минута на мача.

Коефициентите за дербито Ливърпул - Манчестър Юнайтед вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички