Солскяер подготвя сериозна чистка, за да намери бюджет за Санчо


Солскяер подготвя сериозна чистка, за да намери бюджет за Санчо
Снимка: Guliver/GettyImages

2094 0

Наставникът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер има намерение да продаде поне четирима играчи, сред които Алексис Санчес и Джеси Лингард, за да докара крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо на „Олд Трафорд“. „Червените дяволи“ са по стъпките на английския национал вече около година.

Солскяер обаче бе предупреден от един от шефовете в клуба Ед Уудуърд, че трябва да продаде някои от футболистите си, за да бъде събран бюджет за трансфера на Санчо, който е оценяван на 110 милиона паунда. Подобно на повечето футболни клубове, Манчестър Юнайтед бе ударен финансово от глобалната пандемия от коронавирус. Въпреки това „червените дяволи“ искат да вземат крилото на Борусия Дортмунд, който вече обяви, че иска да напусне Бундеслигата и да се завърне във Висшата лига след 3 години в Германия. Това означава, че Солскяер трявба да поразчисти отбора си, за да намери място за Санчо. Алексис Санчес, който взима по 400 хиляди паунда на седмица, е един от основните кандидати за напускане, а той може да бъде последван от Джеси Лингард, Андреас Перейра, Фил Джоунс и Крис Смолинг.

Най-трудна от изброените обаче изглежда продажбата на Алексис Санчес. Бившият нападател на Арсенал се намира в ужасна форма след трансфера си на „Олд Трафорд“ през 2018-та година и в момента е под наем в Интер. Очаква се Манчестър Юнайтед да поиска 20 милиона паунда за Джеси Лингард, 15 за Фил Джоунс и 10 за Крис Смолинг, който в момента е под наем в тима на Рома. А ето кой бивш съотборник на Солскяер смята, че Санчо ще се впише идеално в Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички