Солскяер изуми: Радвам се на критиките, нека продължават да идват


Солскяер изуми: Радвам се на критиките, нека продължават да идват
Снимка: Getty Images

1219 0

Непреклоннният Оле Гунар Солскяер заяви, че се радва на критиките по време на пресконференцията си преди гостуването на Манчестър Юнайтед на Аталанта в мач от Шампионска лига след ключовия успех при визитата на Тотнъм с 3:0 през уикенда.

Норвежкият специалист бе изправен пред сериозни спекулации за бъдещето си след унизителната загуба от Ливърпул с 0:5 на „Олд Трафорд“. Но „червените дяволи“ намалиха напрежението върху мениджъра си с класика в северен Лондон, която коства поста на колегата на Солскяр Нуно Ешпирито Санто.

Бивши играчи, анализатори и фенове поставиха под въпрос тактическия план на Солскяер, избора на състав и способността да успява на най-високо ниво, като бившият нападател на клуба все още не е печелил трофей откакто пое отбора през декември 2018.

Но решението му да заложи на Кристиано Роналдо и Единсон Кавани като тандем в нападение и да използва трима в защита даде резултат, след като Роналдо вкара и след това асистира на уругваеца, а домакините от Тотнъм не успяха да отправят точен удар по посока Давид Де Хеа.

„Критиките могат да те накарат да се съмняваш в себе си или да се изправиш лице в лице срещу тях. Винаги съм се наслаждавал на критиките – нека продължат да идват. Журналисти, анализатори, експерти – всички имаме различни професии. Не съм тук, за да се боря с тях, не искам да съм в конфликт с никого“, сподели той на пресконференцията си.

„Червените дяволи“ са на първо място в група E с две победи и една загуба от три мача, но не убедиха до тук с играта си в Европа. Тимът допусна изненадваща загуба от Йънг Бойс с 1:2 в откриващия си мач и се нуждаеше от късни голове на Кристиано Роналдо, за да вземе домакински победи срещу Виляреал и Аталанта. Съставът на Джан Пиеро Гасперини водеше с 2:0 на „Олд Трафорд“ и имаше възможности да сложи точка на спора, преди домакините да обърнат изцяло развоя на събитията в своя полза.

Солскяер призна, че един добър мач няма да заглуши критиците на Юнайтед и предизвика отбора си да докаже в Италия, че може да се представя постоянно на високо ниво. „Работим, за да достигнем това постоянство. Една птичка пролет не прави. Това е шанс да докажем, че можем отново да влезем в силна серия“, завърши норвежецът.

А има ли кадрови проблеми за Юнайтед преди двубоя с Аталанта, четете в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички