Оле в приповдигнато настроение: Всеки мой играч бе перфектен срещу Тотнъм


Оле в приповдигнато настроение: Всеки мой играч бе перфектен срещу Тотнъм
Снимка: Getty Images

1188 0

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер засипа с похвали своите играчи и треньорски си щаб след победата над Тотнъм с 3:0 като гост в мач от 10-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи" бяха под огромно напрежение след тежката загуба с 0:5 в дербито с Ливърпул миналия уикенд, но успяха да отговорят подобаващо при визитата си на "шпорите".

Солскяер заложи на променен състав и тактика, като излезе с трима централни защитници и двама чисти нападатели в лицето на Кристиано Роналдо и Единсон Кавани. Това проработи отлично, след като Роналдо откри резултата в края на първото полувреме, преди да асистира на Кавани за втория гол в мача.

"От самото начало представянето ни бе добро, още от тренировката във вторник, когато започнахме да работим върху нещо, което вярвахме, че ще проработи. Всеки играч си свърши работата перфектно, записахме суха мрежа, а Давид не трябваше да прави нито едно спасяване. Едно от ключовите неща за тази схема бе солидността, трябваше да контролираме мача и да владеем топката. Ако смениш тактиката и не проработи, ще бъдеш критикуван, но треньорите свършиха много добра работа", коментира норвежецът след успеха.

"Опитът на Роналдо и Кавани се видя днес. И двамата водиха линията много добре цяла седмица, от вторник сутринта до днес. Казахме им отрано, че ще си партнират в атака и те се напаснаха страхотно. Работиха заедно и вкараха два отлични гола", допълни треньорът. А ето каква компенсация дължи Юнайтед на Солскяер, ако го уволни. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички