"Солскяер имаше перфектен план за Юнайтед и изведнъж... получи Роналдо"


"Солскяер имаше перфектен план за Юнайтед и изведнъж... получи Роналдо"
Снимка: Getty Images

4376 0

Експертът на Sky Sports Пол Мърсън изрази мнение, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер е бил уволнен заради привличането преди началото на сезона на суперзвездата Кристиано Роналдо. Мърсън е убеден, че португалецът е бил натрапен на Солскяер от ръководството и трансферът му е объркал плановете на норвежкия треньор.

"Съчувствам на Оле Гунар Сослкяер. Той имаше план в началото на този сезон, след като през миналия завърши втори. Той отдавна преследваше Джейдън Санчо, получи го, а също така клубът преподписа с Единсон Кавани за година. Планът му беше очевиден: да използва Кавани през мач, Санчо да е на единия фланг, Маркъс Рашфорд на другия, да играе и с Мейсън Грийнууд. Скорост, мощ, енергия, младост, техника - всичко това беше в изобилие в плана му", заяви експертът.

"Тогава, точно преди началото на сезона, той получава Роналдо. Мисля, че тогава планът му отиде по дяволите. От първия ден с Роналдо отборът им не беше по-добър, отколкото преди. Те решиха да го купят, само защото чуха, че Манчестър Сити се интересува от него. Не е вярно, че Юнайтед са питали Ювентус за него. Те са си мислели: "Не можем да позволим той да премине в Манчестър Сити. И без това ни е достатъчно зле, че всяка година те завършват по-напред от нас в лигата", продължи Мърсън.

"Солскяер опита да го остави резерва в мача срещу Евертън в началото на октомври. Хората казаха, че му дава почивка, но следващата седмица беше паузата за националните отбори! Солскяер се надяваше, че победа над Евертън ще оправдае решението му и ще продължи да оставя Роналдо извън състава. Това не сработи и внезапно той отново почна да го пуска всяка седмица.

"Феновете обичат Роналдо., той е цар за тях. Не ме разбирайте неправилно - той беше един от най-добрите играчи в света, но това е тяхна ахилесова пета. Това момче е легенда, той постави куп рекорди, но днес ситуацията е различна. Хората казват: "Той си върши работата, бележи голове". Да, но Юнайтед трябва да играе като отбор, за да спечели трофеи, а не да имаш играч, който 20 пъти на сезон праща топката в мрежата. Те имат нужда от отбор", завърши ившият футболист, който има почти 600 мача в кариерата. В същото време пък Ювентус намекнаха, че и за тяхното бледо представяне в Серия А е виновен Роналдо. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички