Собственикът на Евертън пусна клуба за продажба


Собственикът на Евертън пусна клуба за продажба
Снимка: Getty Images

1210 0

Евертън беше обявен за продажба от британско-иранския бизнесмен - Фархад Мошири, който търси оферти за над 500 милиона паунда за клуба от Висшата лига, съобщава The Guardian. През последните месеци Мошири потърси външни инвестиции, но най-накрая пусна Евертън на пазара и би обмислил миноритарна или мажоритарна продажба. Редица потенциални купувачи са заявили интерес.

Мошири би искал да си върне парите, които е инвестирал в новия стадион, който се строи на "Брамли-Мур Док". Известно е, че Deloitte е инструктиран да се справи с продажбата на клуба, който е в зоната на изпадащите във Висшата лига.

Опитът на британско-иранския милиардер да продаде клуба дойде, когато Евертън претърпя двоен неуспех с Марсело Биелса, който изрази съмнения относно замяната на Франк Лампард като мениджър, а Тотнъм открадна трансфера им за Арнаут Данжума.

Около 700 милиона паунда са били похарчени за повече от 50 играчи в ерата на Мошири, като малко над 400 милиона паунда са възстановени от продажби. Опитът за продажба идва в опасен момент за Евертън със стадион в процес на изграждане на цена от най-малко 550 милиона паунда, последните три налични сметки на клуба показват комбинирани загуби от 372,6 милиона и доходоносни търговски връзки, прекратени с компании, собственост на олигарх Алишер Усманов след нахлуването на Русия в Украйна.

Мошири е финансирал разходите за строителство на стадиона досега, но търси допълнителни инвестиции, необходими за завършване на проекта.

Мошири и членовете на борда на директорите бяха яростно критикувани от феновете на Евертън през последните седмици, с широко разпространени призиви собственикът да продаде отбора след почти седем години начело и да си тръгнат.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Висша лига

"Възроденият Джака" и още 3 фактора за възхода на Арсенал във Висшата лига този сезон

Арсенал започна сезона във Висшата лига силно и досега е лидер в класирането, изпреварвайки с 5 точки актуалния...

Реклама
Най-четени новини

виж всички