Шефовете на Евертън са под заплаха от физическа агресия от феновете си


Шефовете на Евертън са под заплаха от физическа агресия от феновете си
Снимка: GettyImages

887 0

Бордът на директорите на Евертън получи инструкции да не присъства на днешния мач от Висшата лига срещу Саутхемптън поради "реална и достоверна заплаха за тяхната безопасност и сигурност", съобщиха с официално изявление в сайта си "карамелите".

Членовете на Управителния съвет получиха указанието след злонамерена и недопустимо заплашителна кореспонденция, получена от клуба и зачестили случаи на противообществено поведение – включително целенасочена физическа агресия – на последните домакински мачове.

Съветник по сигурността и безопасността каза: " След задълбочена оценка на риска и в отговор на осезаеми заплахи, получени от Клуба, и разузнавателна информация, която сме събрали, на членовете на Борда на клуба беше казано , че не трябва да присъстват на днешния мач ."

Говорител на клуба добави: " Това е безпрецедентно решение за футболен клуб Евертън – никога досега на целия ни борд на директорите не е било нареждано да не присъства на мач от съображения за безопасност. Това е дълбоко тъжен ден за Евертън и жителите на Евертън."

Евертън е в серия от 2 последователни загуби, а последната победа на тима бе над Кристъл Палас през октомври 2022. "Карамелите" са в зоната на изпадащите във Висшата лига с едва 15 пункта, а феновете са на мнение, че Франк Лампард трябва да бъде уволнен - нещо, с което шефовете на отбора не са съгласни и заради това се стига до напрежение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички