Обявиха кога може да започне продажбата на Манчестър Юнайтед и при какви условия


Обявиха кога може да започне продажбата на Манчестър Юнайтед и при какви условия
Снимка: Getty Images

2485 0

Семейство Глейзър е готово да продаде пълния си дял в Манчестър Юнайтед, а не частични акции. Очаква се собствениците да продадат целия клуб тази година, според Daily Mail, след като обявиха миналия ноември, че ще проучат външни инвестиционни възможности. Предполага се, че исканата цена на семейство Глейзър е около 8 милиарда британски лири (9,8 милиарда долара).

Сър Джим Ратклиф вече изрази интерес към закупуването на Манчестър Юнайтед. Преди това той се опита да купи Челси, преди воден от Тод Бойли консорциум да го победи в организацията на "Стамфорд Бридж", а собственикът на INEOS също ще се изправи пред интензивна конкуренция за "червените дяволи".

Всяка нова група от собственици ще наследи клуб, който сега е доста далеч от златната ера на сър Алекс Фъргюсън, но може би отново във възходяща траектория под управлението на Ерик тен Хаг. Юнайтед е сред най-добре поддържаните отбори в света и би донесъл огромни търговски възможности на спечелилия търга.

Съобщава се, че официалният етап на наддаване може да започне след три седмици, като Raine Group ще отговаря за търсенето на нови собственици.

А ето какво отговори Хари Кейн за слуховете за трансфер в Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички