Вече и ОФИЦИАЛНО: Евертън уволни Франк Лампард!


Вече и ОФИЦИАЛНО: Евертън уволни Франк Лампард!
Снимка: Getty Images

1630 0

В късните часове на 23 януари, ръководството на Евертън официално призна, че Франк Лампард вече не е старши треньор на отбора!

До това решение на "карамелите" се стигна след поредната загуба от началото на сезон 2022/23 - на 21 януари тимът допусна поражение с 0:2 при визитата си на Уест Хям и продължава да няма победа в официален мач от 22 октомври (3:0 срещу Кристъл Палас, 13 кръг).

Евертън, който е на предпоследното 19-то място с равен брой точки (по 15) с последния Саутхемптън, ще бъде воден временно от Пол Тейт и Лейтън Бейнс, докато шефовете намерят нов постоянен мениджър.

Легендарният халф на Челси Лампард бе назначен за наставник на Евертън преди 12 месеца. За този период от време той успя да запише 44 двубоя във всички турнири - 12 победи, 8 равенства и цели 24 загуби.

Следващият мач за "карамелите" е изключително труден - гостуване на лидера Арсенал (4 февруари, 14:30 часа) от 22-ия кръг Висшата лига. Клубът от Ливърпул вече отпадна от всички останали турнири на Острова, така че до края на кампанията ще може да се съсредоточи изцяло върху оцеляването си в елита на Англия...

*Четете последните новини за английски футбол в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички