"След това решение на Гуардиола заплаках, звъннах на мама и казах, че искам да напусна Сити"


"След това решение на Гуардиола заплаках, звъннах на мама и казах, че искам да напусна Сити"
Снимка: Getty Images/Guliver

16214 0

Нападателят на Арсенал Габриел Жезус разкри кога е поискал да си тръгне от Манчестър Сити. Моментът е свързан с решение на мениджъра Хосеп Гуардиола, което го е докарало до сълзи. Бразилецът говори в подкаста "Denilson Show", а ситуацията е от домакинството на ПСЖ в груповата фаза на Шампионска лига през сезон 2021/22.

"В този мач той пусна Зинченко на позицията "фалшива деветка". Помните ли тази игра? Шампионска лига, ПСЖ, у дома. Лудост! В тренировката в деня преди мача той дори не използва Зинченко, а постави мен на позицията нападател. А на следващия ден, 2 часа преди мача... Зинченко дори се пошегува: "В този ден ми беше жал за теб", разказа Жезус, цитиран от "ESPN".

"Два часа преди мача уточнихме схемата, хапнахме и получихме 30 минути почивка, а после тръгнахме за мача. Той определи състава... Дори не можех да ям. Отидох в друга стая, разплаках се, звъннах на майка си и казах: "Искам да си тръгвам. Прибирам се, защото той пусна него, не мен. Той постави там ляв защитник. Направо полудях", продължава разказът.

"Не направих загрявка, просто стоях. Чувствах се зле. Резултатът беше 0:0. Пет минути след началото на второто полувреме Мбапе вкара - 1:0. Гуардиола ме повика. Аз дадох асистенция и вкарах, обърнахме мача и спечелихме с 2:1. Мислех, че ще играя в следващия мач, но не се случи. Имаше много такива случаи. Доста е трудно. Тогава реших, че повече не искам в Манчестър Сити", завършва нападателят.

Бразилският национал игра на "Етихад" в периода 2017-2022 година и спечели 11 трофеи с тима. Миналото лято премина в Арсенал, заедно с Олександър Зинченко. А ето каква е разликата за Жезус между Арсенал и Сити.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички