Габриел Жезус призна: В Арсенал се чувствам по-свободен, отколкото бях в Манчестър Ситии


Габриел Жезус призна: В Арсенал се чувствам по-свободен, отколкото бях в Манчестър Ситии
Снимка: Getty Images

4879 0

Новото попълнение в редиците на Арсенал - Габриел Жезус, сподели повече на феновете на футбола за преминаването си от Манчестър в Лондон.

Бразилецът също така говори и за разликите във футболните философи на Микел Артета и на своя бивш мениджър Пеп Гуардиола.

"Определено има разлика, която се усети много рано. За Гуардиола е много важно да разбереш какво иска той от теб като футболист. Ако обаче не го направиш и не играеш по правилата му ще ти бъде показана вратата", заяви Жезус пред "ESPN Brasil".

"Първоначално приех това, но след време осъзнах, че не е за мен. Поговорихме с Гуардиола, стиснахме си ръцете и се разбрахме да продължим напред и да направим това, което е най-добре за двама ни".

"И така се озовах в Арсенал. При Артета е доста по-различно. Тук се чувствам по-свободен на терена, отколкото бях в Сити. Играя повече с топката, движа се волно, а тези неща не можех да ги правя при Пеп", добави още бразилецът.

Жезус премина в редиците на Арсенал за сумата от 45 милиона паунда. Бразилецът помогна много на Микел Артета за това неговият тим да бъде първи във временното класира във Висшата лига. Сега пред него и "топчиите" стои предизвикателството наречено Тотнъм, а футболното шоу в събота (1 октомври) ще бъде гарантирано.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Кой важен футболист на Арсенал се контузи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички