"Още сме на върха"! Звезда на Арсенал с предупреждение към Манчестър Сити


"Още сме на върха"! Звезда на Арсенал с предупреждение към Манчестър Сити
Снимка: Getty Images

2688 0

Звездата на Арсенал - Габриел Жезус, припомни на прекия конкурент за титлата на "артилеристите" - Манчестър Сити, че неговият тим е все още с 5 точки преднина на върха в класирането във Висшата лига.

"Топчиите" са първи със 75 точки в актива си срещу 70 на втория. "Гражданите" обаче имат изиграни 2 мача по-малко и при евентуални 2 успеха в тях ще изместят възпитаниците на Микел Артета от първото място.

В Арсенал не свеждат глава

Подобен сценарий стана възможен след новата грешна стъпка на лондончани в елита. Арсенал завърши наравно в зрелищен двубой с последния Саутхямптън, завършил 3:3 в петък (21-ви април).

"Моментът сега е труден. Време е да се съберем и стоим заедно до края. Все още имаме много неща за правене този сезон, не е приключило. Все още сме с 5 точки преднина. Манчестър Сити има 2 предстоящи мача, но ако искаме да сме шампиони, трябва да излезем и да печелим. Това е всичко", заяви категорично Жезус пред "Sky Sports".

Какво предстои на Габриел и компания

Нападателят напусна именно "гражданите" миналото лято, за да се присъедини към "артилеристите" за сумата от 45 млн. паунда. На двата претенденти за титлата предстои да се изправят лице в лице на "Етихад" на 26-и април в битка, която може да предреши крайния изход на надпреварата.

Въпреки лошия резултат срещу Саутхямптън, треньорът на "артилеристите" Микел Артета започна интервюто си с думите "Обичам ги"!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички