След само 11 мача начело: Поредна треньорска рокада във Висшата лига


След само 11 мача начело: Поредна треньорска рокада във Висшата лига
Снимка: Getty Images

1386 0

Ветеранът след английските мениджъри Сам Алардайс ще има тежката задача да спаси Лийдс Юнайтед от изпадане, след като замени на поста испанеца Хави Грасия.

Шанс за спасение в последните 4 мача

Задачата на Биг Сам този път изглежда много тежка, като в оставащите четири мача Лийдс гостува на Манчестър Сити и Уест Хям, и приема Нюкасъл и Тотнъм. Очаква се в щаба на Алардайс да влезе бившият нападател на Тотнъм и Ливърпул Роби Кийн.

Грасия води "белите" само в 11 мача във Висшата лига и спечели едва три от тях, като тимът се намира на 17-то място в класирането и е извън зоната на изпадащите само заради по-добрата си голова разлика от своите конкуренти.

В последните си пет мача Лийдс получи общо 18 гола, като в този период бяха регистрирани загуби с 1-4, 1-5 и 1-6 съответно срещу Кристъл Палас, Ливърпул и Борнемут. 68-годишният Алардайс е извън футбола от май 2021, като за последно води Уест Бромич Албиън, но не успя да задържи тима в елита. След един от последните си двубои играчите на Лийдс сериозно възмутиха, след като не обърнаха на малко момче, техен фен.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички