След Ливърпул 4:3 Тотнъм - ФА започна разследване срещу Юрген Клоп


След Ливърпул 4:3 Тотнъм - ФА започна разследване срещу Юрген Клоп
Снимка: Getty Images

1901 0

Английската футболна асоциация (ФА) започна официално разследване срещу старши треньора на Ливърпул - Юрген Клоп, заради неспортсменско и непристойно отношение към съдията на мача с Тотнъм - Пол Тиърни.

"Юрген Клоп ще бъде разследван за думите си след мача срещу Тотнъм на 30 април. Мениджърът е заподозрян в некоректно поведение, тъй като думите му поставят под съмнение почтеността на длъжностното лице и уронват престижа му", съобщи говорител на ФА.

Припомняме, че по време на двубоя Клоп изрази на няколко пъти неодобрението си от съдийски отсъждания, включително подминато според него нарушение срещу Мохамед Салах преди гола на Ричарлисон за 3:3 в добавеното време.

Секунди по-късно обаче, Диого Жота вкара за 4:3 и тогава немецът спринтира към четвъртия рефер, за да празнува около него. Тиърни не подмина действията му и му даде жълт картон. След мача Юрген Клоп все пак призна, че си е заслужавал санкцията, но добави, че думите на главния съдия към него също са били несправедливи.

"Не искам да казвам нищо повече. Съдиите никога не казват какво си говорим, така че и аз ще си замълча. Беше ненужно да празнувам по подобен начин, разбирам това, но думите му след жълтия картон също бяха излишни. С г-н Тиърни си имаме история и наистина не знам какво има този човек против нас. Той все отрича, но това не отговаря на истината. Трудно ми е да опиша самия начин, по който ме гледа", каза тогава Клоп в своя защита, а по-късно от ФА поясниха:

"Всяка дума на съдиите от Висшата лига се записва чрез комуникационна система и ние вече изслушахме диалозите между Пол Тиърни и Клоп по време на мача. Той е подходил професионално, включително при санкционирането на мениджъра на Ливърпул. Отхвърляме категорично обвиненията към Тиърни за непристойно поведение!".

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - Юрген Клоп недоволен от песен на феновете на Ливърпул: Попречила срещу Тотнъм!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички