След лудия мач: Брендън Роджърс обяви големия проблем на Лестър, но не сведе глава


След лудия мач: Брендън Роджърс обяви големия проблем на Лестър, но не сведе глава
Снимка: Getty Images

1546 0

Старши треньорът на "лисиците" - Брендън Роджърс, призна, че това е най-предизвикателният период в мениджърската му кариера, след като раздираният от кадрови проблеми Лестър отстъпи на Манчестър Сити с 3:6 като гост навръх "Боксинг Дей".

Наставникът трябваше да направи цели шест промени от последната победа във Висшата лига срещу Нюкасъл, тъй като Джони Еванс, Чаглар Союнджю, Харви Барнс, Рикардо Перейра и Патсон Дака се присъединиха към лазарета на тима.

Роджърс призна, че не е могъл да разчита нито на Джейми Варди, нито на Вилфред Ндиди, въпреки че и двамата бяха на пейката срещу Сити, като Райън Бъртранд отпадна от сметките поради травма по време на загрявката преди срещата с "гражданите". Когато бе запитан, опитният треньор потвърди, че ситуацията в момента е най-предизвикателната в мениджърската му кариера:

"Със сигурност. Няма съмнение, че това е огромно предизвикателство. Виждате какви играчи ни липсват. Футболистите не са на разположение. В офанзивен план сме много добри, но ако ти липсват играчите, които ни липсват, предизвикателството е сериозно. Вземете например (Джони) Еванс, (Чаглар) Союнджю, (Рикардо) Перейра, Джеймс Джъстин и Уесли Фофана извън състава, това са огромни липси", посочи той.

"Трябва да се опитваме да намираме правилните решения. Ще продължим да се борим. Бяхме конкурентни близо до подножието на върха в Лигата, когато можехме да разчитаме на играчите си. Резултатите очевидно са разочароващи, но трябва да се обърне внимание върху състоянието на отбора и липсващите играчи. Не разполагаме с достатъчно дълбок състав подобно на Манчестър Сити, Ливърпул или Челси, за да се справяме с толкова много контузени. Но това, което очаквам, е видяното през втората част – а именно, невероятен дух и качество, когато имахме своите възможности", добави Брендън Роджърс, чийто отбор в момента е на десето място във Висшата лига.

"Началото беше трудно за нас, много съм разочарован от дузпата, много лека, това беше разочароващо. На почивката резултатът за мен не отговаряше на играта. Имахме осем удара, а те – девет, но губехме с 0:4. Намирахме се в трудна позиция, но направихме промяна и след това се опитвахме да спечелим второто полувреме, да се доближим до тях в резултата, да покажем манталитета и характера в този отбор. Не се предадохме и за секунда, а това можеше лесно да се допусне при изоставане от четири гола срещу шампионите. Играхме страхотен футбол, разочарващо е да допуснем гол от статично положение, но при 3:5 имахме две отлични положения. Да ни вкарат две дузпи и две попадения от статични положения е разочароващо", завърши коментара си треньорът на Лестър.

*Ето и мнението на Пеп Гуардиола след мача - испанецът посочи голяма слабост на своя отбор и го сравни с Ливърпул!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички