След луд обрат и инфарктни дузпи Ливърпул изхвърли Лестър от Купата на Лигата!


След луд обрат и инфарктни дузпи Ливърпул изхвърли Лестър от Купата на Лигата!
Снимка: Getty Images

7778 0

Английският гранд Ливърпул се класира драматично за 1/2-финалите на Купата на Лигата, след като отстрани Лестър в епичен мач на "Анфийлд". Мърсисайдци вкараха попадение в 95-ата минута, с което изравниха резултата за 3:3 в редовното време, а при дузпите спечелиха с 5:4.

Юрген Клоп направи десет промени в стартовия си състав, в който личаха имената на няколко младежи от школата и футболисти с резервен статут. От друга страна неговият колега и бивш мениджър на Ливърпул - Брендън Роджърс, извади най-доброто за Лестър на терена и това даде резултат.

През първата част "лисиците" буквално разпиляха отбраната на Ливърпул, като Джейми Варди вкара на два пъти в 9' и 13'. Алекс Окслейд-Чембърлейн върна едно попадение в 19-ата минута, но 14 минути по-късно Джеймс Мадисън вкара страхотен шедьовър от дистанция за 1:3.

На почивката Клоп извърши тройна смяна, която промени нагласата и играта на Ливърпул. В средата на полувремето резервата Диого Жота намали изоставането на своя отбор, а късно в добавеното продължение на мача Такуми Минамино изравни резултата и прати мача в дузпи.

При дузпите Лестър пръв се пропука, след като халфът Люк Томас би в обсега на вратаря Келъхър, който спаси. Такуми Минамино обаче пропусна решаващата пета дузпа и мачът продължи. Още при следващия удар обаче Райън Бертранд пропусна, а Диого Жота вкара победната дузпа за Ливърпул.

Така възпитаниците на Юрген Клоп се класираха за 1/2-финалите, където ще срещнат тима на Арсенал. В другия полуфинал Челси ще се изправи срещу Тотнъм в дербито на Лондон.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

9' - 0:1! Гостите излязоха напред в резултата чрез своя голмайстор Джейми Варди. Той бе изведен в наказателното поле и стреля прецизно по земя в далечния ъгъл, без да остави шансове за намеса на стража на мърсисайдци!

12' - 0:2! Дака бе намерен с чудесен пас и напредна към наказателното поле, след което подаде успоредно на вратарското поле към Варди. Английският национал бе на отлична позиция и с едно докосване нямаше никакви проблеми да вкара второто си попадение от непосредствена дистанция.

19' - 1:2! Ливърпул намери бърз отговор на допуснатите попадения и стопи част от изоставането си. Роберто Фирмино овладя топката в наказателното поле на "лисиците", като бе с гръб към вратата. Бразилецът извади кълбото към Алекс Окслейд-Чембърлейн на границата на пеналтерията, който с мощен удар вкара.

33' - 1:3! Лестър продължи да играе силно и да се възползва от грешките в отбрана на Ливърпул. "Лисиците" отнеха в средата на терена, а след това топката стигна в Джеймс Мадисън, който напредна и отправи мощен удар от дистанция, превърнал се в гол-шедьовър. Изстрелът бе в средата на вратата, но стражът Келъхър бе излязъл малко напред и нямаше шанс за реакция.

Малко по-късно Ливърпул допусна нова кошмарна грешка в дефанзивен план, след която Джейми Варди овладя топката и излезе сам срещу вратаря Келъхър, но ударът му срещна страничния стълб и се озова в Джо Гомес, който изчисти.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

На почивката Юрген Клоп извърши тройна смяна, като включи в игра Ибрахима Конате, Джеймс Милнър и Диого Жота, които замениха младежите Куметио, Брадли и Мортън. В 52' Киърън Дюсбъри-Хол излезе на много добра позиция за обстрел на вратата на Ливърпул, но Келъхър успя да го спре.

В следващите минути Ливърпул упражни натиск и потърси второ попадение във вратата на "лисиците". В 57-ата минута Роберто Фирмино получи страхотен пас в наказателното поле на стрелкова позиция, но ударът на бразилеца бе блокиран от Союнджу.

68' - 2:3! В средата на полувремето Ливърпул върна едно попадение. След постепенна атака Роберто Фирмино намери Такуми Минамино на границата на наказателното поле, а той на свой ред пусна извеждащ пас за Диого Жота. Португалецът овладя в пеналтерията и с мощен удар вкара седмото си попадение за Ливърпул в последните осем мача.

95' - 3:3! В петата минута на добавеното продължение на мача Ливърпул изравни резултата. След странично хвърляне Джеймс Милнър овладя и директно прати топката към наказателното поле на Лестър, където Такуми Минамино успя да овладее на гърди и с прецизен удар в далечния ъгъл порази целта.

ДУЗПИ

При дузпите Лестър пръв се пропука при четвъртото си изпълнение, след като халфът Люк Томас би в обсега на вратаря Келъхър, който спаси. Такуми Минамино обаче пропусна решаващата пета дузпа и мачът продължи. Още при следващия удар обаче Райън Бертранд пропусна, а Диого Жота вкара победната дузпа за Ливърпул.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Келъхър, Брадли, Куметио, Гомес, Цимикас, Мортън, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Уилямс, Минамино, Фирмино

Лестър: Шмайхел, Перейра, Ндиди, Союнджу, Томас, Тилеманс, Сумаре, Дюсбъри-Хол, Мадисън, Дака, Варди

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

В последния кръг от Висшата лига Тотнъм наруши серията от шест поредни победи на Ливърпул в мач, в който имаше няколко дискусионни ситуации, а Юрген Клоп бе категоричен, че неговият тим е бил ощетен. В този мач обаче "червените" бяха ощетени и от липсата на няколко титуляри, отсъстващи заради положителни проби за COVID-19.

Върджил ван Дайк, Фабиньо, Тиаго Алкантара и Къртис Джоунс са четиримата заразени в лагера на Ливърпул, докато капитанът Джордан Хендерсън е болен, но на този етап е отрицателен. В тима на Лестър са още по-засегнати от вируса, като седем играчи дадоха положителни проби и вероятно няма да играят при визитата на "Анфийлд".

В този мач не е изключено Юрген Клоп да заложи на по-резервен състав, в който да фигурират футболисти с по-малко игрово време и дори младежи от школата на клуба. Германецът може да даде почивка на част от титулярите си преди мачовете по Коледа.

В 12 от последните си 14 срещи Ливърпул и Лестър са си вкарали поне три гола. Коефициентите за победител в срещата и над 2,5 гола в мача вижте ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички