Пеп Гуардиола искрено посочи голямата слабост на Сити и го сравни с Ливърпул


Пеп Гуардиола искрено посочи голямата слабост на Сити и го сравни с Ливърпул
Снимка: Guliver/GettyImages

4576 0

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола даде болезнено искрено интервю, в което призна слабостта на неговия отбор, който е шампион във Висшата лига и временен лидер през тази кампания. Той го сравни и с основния конкурент за титлата към момента Ливърпул.

"Всичко е в топката и притежанието ѝ. Ако погледнете играчите ни индивидуално, ние не сме добри защитници. Не сме. Индивидуално Бернардо, Гюндоган, Кевин, Рахийм, Рияд, дори Кансело, Алекс (Зинченко - бел. ред.), не сме добри защитници.

Но притежаваме топката. Това е единствената причина да си стабилен. Как играеш в средата на терена - ако хората в средата се справят, то си стабилен в защита и се справяш добре и в нападение. Без това - същите играчи ще допускат много шансове пред вратата ни.

Не можем да атакуваме по-бързо. Не сме Ливърпул. Те са най-добрите в това, ние не сме. Не знаем как да го правим добре. Знаем как да го правим постепенно, да играем с топката. Търпението не значи мързел. Всичко е в топката - ако я притежаваш, всичко е стабилно.

Нещата не се свеждат до това да се браниш 40 метра в собствената половина или 40 метра изнесен напред, нито в пресирането или отбраняването, или дългите топки, или каквото и да е. За да си стабилен като отбор, всичко е в топката, нищо повече" - вярва Гуардиола.

А в мача си на Боксинг Дей Манчестър Сити и Лестър осигуриха нещо невиждано във Висшата лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички