Върховна английска драма! 7 гола, два в продължението и трилър на "Анфийлд"


Върховна английска драма! 7 гола, два в продължението и трилър на "Анфийлд"
Снимка: Getty Images

6134 0

В изключителна драма, която определено никой не очакваше след 10 минути игра на "Анфийлд", Ливърпул запази по инфарктен начин дори малките си шансове да се добере до зона "Шампионска лига", побеждавайки с 4:3 Тотнъм в мач от 34-ия кръг на английската Висша лига! 

Абсолютно не предвещаваше подобна драма, след като за втори пореден уикенд играчите на Тотнъм "забравиха" кога започва мача им и губеха с 3:0 в резултата в рамките на 15 минути с голове на Джоунс, Луис Диас и Салах (от дузпа). 

Мърсисайдци обаче пропуснаха да убият интригата, а в края на полувремето след грешки на Робертсън и Ван Дайк Перишич и Кейн комбинираха за 3:1. 

3:2 резултатът стана 15 минути преди края с гол на Хюн Мин Сон след нова грешка на Робо, а в 3-ата минута на добавеното време Ричарлисон с първия си гол във Висшата лига за "шпорите" се разписа за 3:3! 

Още неизтекла радостта на лондончани обаче, Ливърпул удари, отново благодарение на индивидуална грешка. Моура собственоръчно потопи Тотнъм, след като изведе Жота сам срещу вратаря на собствения си тим - кинжален диагонален удар и 4:3 за "червените". 

Благодарение на драматичния гол на Жота, Ливърпул изпревари Тотнъм в класирането и отборът на Юрген Клоп е с актив от 56 пункта - 53 за "шпорите". За място в топ 4 обаче "червените" имат много тежка задача, като Манчестър Юнайтед е със 7 точки повече (а и мач по-малко), а Нюкасъл -  с 9 повече (равен брой изиграни мачове). 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Кошмарът за феновете на Тотнъм срещу Нюкасъл със сигурност бързо е изплувал в съзнанието им. Само след 6 минути игра Ливърпул успя да отбележи 2 гола на безпомощната защита на "шпорите". Първото попадение дойде след по-малко от 3 минути.След добра атака топката отиде в Трент Александър Арнолд, който веднага центрира в наказателното поле. Топката стигна до Куртис Джоунс, който от непосредствена близост се разписа за 1:0.

Три минути след това се стигна и до втори гол във вратата на Форстър.  Мохамед Салах отклони към Коди Гакпо, който намери по превъзходен начин в опасна зона Луис Диас. Колумбиецът, който попадна сред титулярите за първи път от октомври, бе безгрешен.

 

Грешките в защита за лондончани продължиха. В 15' Ромеро направи фаул срещу Гакпо в наказателното поле и съдията веднага посочи бялата точка. Мохамед Салах се нагърби с изпълнението и бе точен за 3:0.

 

В 22' можеше да се стигне и до четвърто попадение, след като Гакпо, Диас и Салах си размениха подавания. Уфарът на Салах обаче мина покрай вратата.

Постепенно Тотнъм малко успя да тръгне и в атака, като изстрел на Хюн Мин Сон бе спасен малко пред голлинията. В 40' Перишич бе изведен Скип. След това успя да се справи без проблем с Ван Дайк и подаде към Хари Кейн. За английския национал остана лесната задача да завърши - 3:1. Малко след това и Кулушевски стреля, но Алисон спаси.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна по коренно различен начин, като лондончани имаха няколко отлични възможности пред себе си. В 54' след страхотна атака и след това дрибъл на Хюн-Мин Сон, атакуващият играч нацели страничната греда.  Малко след това Педро Поро получи на десния фланг и отправи мощен удар, но Алисон успя да направи чудесно спасяване, избивайки в корнер.

В последвалата атака и Ромеро нацели гредата за огромен късмет на мърсисайдци, които са далеч от представянето си през първите 15 минути в двубоя. Подобрената игра на лондончани даде резултат в 77'. Тогава Ромеро даде страхотен пас зад гърба на защитата и намер Хюн-Мин Сон. Излязъл сам срещу вратаря намали резултата до 3:2 и даде огромни надежди на отбора си.

Video edited on Kapwing

Краят на двубоя беше изключително напечен. Първо 2-3 минути след гола Диого Жота можеше да получи директен червен картон за брутален удар в бутоните в главата на Оливър Скип, но Пол Тиърни прецени, че жълтият картон е достатъчно наказание. 

В 84' пък Ричарлисон имаше претенции за дузпа за задържане на Конате, но отново сигнал на съдията не последва. В 3-тата минута на добавеното време пък при центриране от пряк свободен удар Ричарлисон изпревари Дарвин Нунес, успя да засече с глава и с голяма доза шанс прехвърли стража на домакините - 3:3. 

И дори това не беше всичко в мача. По-малко от минута след подновяването на играта резервата Лукаш Моура подари гол на домакините. Алисон прати дълга топка към крилото, където Моура се опита да подаде с едно докосване за някой от бранителите, но всъщност изведе Жота сам срещу вратаря - удар и 4:3! 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Конате, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Джоунс, Елиът, Диас, Салах, Гакпо

Тотнъм: Форстър, Ромеро, Дайър, Дейвис, Поро, Скип, Хьойберг, Перишич, Кулушевски, Сон, Кейн

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Шпорите" имат само една победа в последните пет мача в първенството и така иначе отличните изгледи за място в топ 4 бяха заличени. Нова среща без победа по всяка вероятно ще изхвърли Тотнъм от сметките за топ 4.

Юрген Клоп пък няма да може да разчита на Стефан Байчетич и Роберто Фирмино, които са с травми. Наби Кейта също не е в перфектно състояние. Бентанкур, Бисума, Емерсон, Лорис и Сесеньон обаче няма да са налични за гостите от Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички