"Много е умен"! Легендарният Рафа Бенитес отличи 1 играч на Ливърпул при успеха над Тотнъм


"Много е умен"! Легендарният Рафа Бенитес отличи 1 играч на Ливърпул при успеха над Тотнъм
Снимка: Getty Images/Guliver

4842 0

Легендарният бивш треньор на Ливърпул - Рафа Бенитес, похвали португалския нападател на мърсисайдци - Диого Жота, за представянето му при победата над Тотнъм.

Големият герой

"Червените" надвиха "шпорите" в изключително драматичен двубой на "Анфийлд", завършил при резултат 4:3 в неделя (30.05). Именно Жота нанесе решителния удар за тима, воден от Юрген Клоп, реализирайки в четвъртата от добавените 6 минути продължение на мача, пращайки в екстаз пълните трибуни.

"Много е умен" - силните страни на Жота

"Трябва да кажем, че Диого Жота е много умен. Той е много добър при играта по фланговете, а завършващият му удар беше наистина, наистина добър. Клоп му каза 'Овладей и контролирай мача", сподели Бенитес пред "Premier League Productions" и продължи.

"Именно, защото е умен играч, той се подвизава много добре и между линиите. Пази топката, след това прави пасове и открива пространства. Това беше причината да не вкарва много в предишните срещи. Сега обаче влезе и направи разликата", допълни още той.

Треньорът на "червените" - Юрген Клоп, също не пропусна да отдаде заслуженото на нападателя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички