След като пръсна 280 милиона за трансфери: Тод Боели заговори за развитие на академията на Челси


След като пръсна 280 милиона за трансфери: Тод Боели заговори за развитие на академията на Челси
Снимка: Getty Images

1216 0

Новият собственик на Челси Тод Боели изказа любопитно мнение за визията си за развитие на клуба. Американският бизнесмен смята да развива сериозно академията на "сините", която по неговите думи е една от най-силните в света.

Изказването на Боели обаче идва в разрез с действията му, след като през изминалото лято той похарчи 280 милиона евро за нови трансфери - и то за играчи, поискани от Томас Тухел, който бе изненадващо уволнен малко след началото на новия сезон.

Самият Боели обясни уволнението на Тухел с различия във визията за бъдещето на клуба, намеквайки, че не е имало връзка между първия отбор и академията. "Имаме една от най-добрите академии в света - Салах, Де Бройне, Ейбрахам, Джеймс, Маунт, Чалоба... 10-11 играчи в момента са изпратени под наем, можем да си вземем обратно", каза Боели.

"Нашата визия за клуба е да намерим мениджър, който наистина иска да си колаборира с нас... да направи отбор заедно с академията. Ключът е в това да развиеш академията си, да си колаборира с първия отбор, да дадеш път на младите играчи, да ги научиш и да мислиш за бъдещето", заяви босът на "сините".

Тод Боели видя подходящия мениджър за това в лицето на Греъм Потър, който заяви, че се чувства сякаш е от 9 месеца в Челси, а не от 9 дни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички