Жоржиньо за Тухел: Чувстваме се отговорни, ние бяхме екип, не само той е виновен


Жоржиньо за Тухел: Чувстваме се отговорни, ние бяхме екип, не само той е виновен
Снимка: Getty Images

1291 0

Полузащитникът на Челси Жоржиньо коментира треньорската рокада в Челси, при която мениджърът Томас Тухел бе освободен, като на негово място бе назначен доскорошният наставник на Брайтън - Греъм Потър.

Националът на Италия разкри, че уволнението на Тухел е дошло като "изненада" за играчите, разкривайки, че "сините" се чувстват частично отговорни за неговото напускане.

"Случва се често, както всички знаят. Ние се адаптираме към новия треньор, много сме развълнувани да работим с него и неговия екип. Беше доста добре през първите няколко дни.

Разбира се, прекарахме страхотно с Томас, оценяваме всичко, което той направи за нас, за клуба, за феновете, сега имаме ново предизвикателство, което очакваме с нетърпение и сме много развълнувани. Това беше изненада за всички. Това, което беше казано между играчите, ще остане там, съжалявам“, обясни Жоржиньо.

Играчът бе попитан и за многократните критики на Тухел към отбора в подготовката:

"Това беше негово усещане, той каза това и на нас. Опитахме се да направим каквото можем, опитахме се да дадем най-доброто от себе си.

Предизвикателството сега е да възстановим увереността, защото Челси е голям клуб, имаме много работа за вършене и за да го направим, трябва да работим с всички, които се движат в същата посока.

Разбира се, че се чувстваме отговорни, ние бяхме екип, не един човек е виновен за случилото се, всички са отговорни", завърши Жоржиньо.

Германският треньор беше освободен миналата седмица след изненадващото поражение от Динамо Загреб в Шампионската лига, което последва загубите във Висшата лига от Саутхямптън и Лийдс в началото на кампанията.

Вижте кое голямо дерби на Челси бе отложено!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички