Клоп се присмя на идея на Тод Боели: САЩ няма нищо общо с футбола (ВИДЕО)


Клоп се присмя на идея на Тод Боели: САЩ няма нищо общо с футбола (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1589 0

Немският наставник на Ливърпул Юрген Клоп бе приканен да коментира идеята на американския собственик на Челси Тод Боели за организиране на демонстративен мач на Острова между Севера и Юга. Германецът се присмя на подобна идея, която поне по няколко причини няма как да се осъществи.

На първо място Клоп подчерта, че програмата в Англия е толкова натоварена, че няма кога да се състои такъв мач. Германецът заяви, че ако в САЩ имат четири месеца почивка между сезоните, то на Острова нещата стоят по различен начин, а Боели може да му се обади, ако намери свободна дата.

Освен това Клоп заяви, че няма как играчи от отбори от кръвни врагове да заиграят в един тим. "Не му отне много! Страхотно, когато намери дата за този мач, да ми се обади. Нещата са напълно различни в Америка. В САЩ имат по четири месеца почивка след всеки сезон и нямат проблем да поиграят малко по време на паузата. Няма нищо общо с футбола", каза Клоп.

"Не мисля, че хората биха искали да гледат нещо подобно. Замислете се само - играчи от Манчестър Юнайтед, Ливърпул и Евертън заедно в един отбор, който не е националният. Или пък да събереш целия Лондон - Арсенал, Тотнъм...", добави още наставникът на Ливърпул.

А ето как Тод Боели обясни уволнението на Томас Тухел!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички