След драма, меле и 5 гола Манчестър Сити детронира Ливърпул в Карабао Къп (ВИДЕО +СНИМКИ)


След драма, меле и 5 гола Манчестър Сити детронира Ливърпул в Карабао Къп (ВИДЕО +СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

6451 0

Емоциите от Световното първенство в Катар и рекордът по брой голове в историята на турнира се пренесоха в Англия, където Манчестър Сити победи Ливърпул в зрелищен двубой с 5 попадения. "Гражданите" детронираха носителя на Карабао Къп с 3:2 и продължават напред към 1/4 финалите на турнира.

Мърсисайдци на 2 пъти се върнаха в двубоя почти мигновено, след като изоставаха в резултата. Голът на Нейтън Аке обаче остана без отговор, а големият длъжник за мърсисайдци е Дарвин Нунес, който пропусна 3 голови възможности, при които дори не уцели вратата.

Резултата 10-ата минута откри Ерлинг Холанд. Паритета в 20-ата минута възстанови Фабиньо. В 47-ата минута Риад Марез отново изведе Сити напред, но секунди по-късно (48') Мохамед Салах отново изравни. Крайното 3:2 оформи Нейтън Аке (58')

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 5-ата минута Манчестър Сити можеше да поведе в резултата. Ерлинг Холанд нахлу отдясно, предоставяйки топката на крака на Коул Палмър, който обаче не успя да я уцели по най-добрия начин и пропусна пред откритата врата.

ГОООЛ! Това все пак се случи 5 минути по-късно (10'). Кевин де Бройне достави по прекрасен начин топката в наказателното поле, където Ерлинг Холанд засече от въздуха, за да открие резултата.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО НА ХОЛАНД

ГОООЛ! Сити не задържа дълго аванса си в резултата. В 20-ата минута атака, подета от двама защитници - Жоел Матип и Джеймс Милнър, завърши с хубав пас на капитана на Ливърпул, който намери Фабио Карвальо, за да възстанови той паритета за мърсисайдци.

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ИЗРАВНИТЕЛНОТО ПОПАДЕНИЕ НА КАРВАЛЬО

В 23-ата минута на двубоя Риад Марез и Ерлинг Холанд имаха шанс да върнат преднината на "гражданите". Към двамата бе насочена топка отляво, но нито единият не успя да я засече, за да я прати във вратата на Келъхър.

Нов огромен шанс за "небесносините" пропусна Гюндоган. Той получи великолепен пас от Кевин де Бройне, оставящ го очи в очи с Келехер. Ударът му обаче бе отразен по страхотен начин от стража. (35')

Само минута по-късно отново Де Бройне създаде голова възможност. Този път той сервира коженото кълбо с дълъг пас отдясно на главата на Аке, чийто изстрел отново бе отразен от Келехер.

В 41-ата минута Дарвин Нунес разочарова. Уругвайският нападател можеше да осъществи пълен обрат, след като се измъкна от противниковата отбрана. Той напредна, навлизайки в пеналтерията, но шутът му беше много лош и дори не уцели вратата.

Отново Нунес в добавеното време направи дори още по-шокиращ пропуск. Той получи брилянтно центриране от статично положение на втора греда, но топката пак профуча край страничния стълб.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ:

ГОООЛ! Второто полувреме започна мълниеносно за домакините. Риад Марез получи дълга топка в пеналтерията на мърсисайдци. Той овладя, финтира Робъртсън и стреля неспасяемо за Келехер. (47')

ГОООЛ! Секунди бяха нужни на Ливърпул отново да се върне в мача. Чембърлейн изведе със страхотен пас с външен фалц Нунес. Уругваецът спринтира отляво, намирайки навлизащия на скорост Салах, който с лек, но точен удар неутрализира Ортега. (48')

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ДВЕТЕ СКОРОСТРЕЛНИ ПОПАДЕНИЯ В НАЧАЛОТО НА ВТОРАТА ЧАСТ

ГОООЛ! Попаденията на "Етихад" не спряха да "валят"! Отново Де Бройне даде втори шанс на пропусналия по-рано от негово центриране Аке. Този път защитникът не остави никакви шансове на стража на мърсисайдци, правейки резултата 3:2. (58')

ВИЖТЕ ВИДЕО ОТ ПОПАДЕНИЕТО, С КОЕТО АКЕ ИЗВЕДЕ СИТИ НАПРЕД ЗА ТРЕТИ ПЪТ

Нов, феноменален пропуск на Дарвин Нунес лиши Ливърпул от изравняване на резултата за трети път. Уругвайският ас за пореден път бе изведен зад противниковата защита. Той имаше цялото време на света да напредне и да реши къде да стреля, но отново не съумя да уцели рамките на вратата. (71')

В 78-ата минута емоциите взеха връх и футболистите на двата отбора влязоха в словесна и физическа саморазправа. Повод за това бе съприкосновение между Фабиньо и Родри, след което последваха блъсканици и обиди, но без особена агресия.

До края на двубоя възпитаниците на Юрген Клоп опитаха на няколко пъти да се върнат в мача, но без особен успех. Така актуалният носител на Карабао Къп отпадна в осминафиналите на турнира.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Манчестър Сити: Стефан Ортега, Рико Люис, Мануел Аканжи, Емерик Лапорт, Нейтън Аке, Кевин де Бройне, Родри, Илкай Гюндоган, Риад Марез, Ерлинг Холанд, Коул Палмър

Ливърпул: Кийвин Келъхър, Андрю Робъртсън, Джо Гомес, Жоел Матип, Джеймс Милнър, Харви Елиът, Стефан Байчетич, Тиаго Алкантара, Фабио Карвальо, Дарвин Нунес, Мохамед Салах

ПРЕДИ МАЧА

Край на чакането! Клубният футбол се завръща и то с марка "Карабао Къп". Два от най-добрите отбори в Европа ще премерят сили за място на четвъртфиналите на турнира, който е подценяван от много хора.

В последните пет срещи във всички турнири между двата британски колоса може да се каже, че отборът на Ливърпул се представя далеч по-добре в преките сблъсъци. Момчетата на Юрген Клоп имат три победи, "гражданите" не могат да се похвалят с такива, тъй като останалите два мача са завършвали наравно.

В изминалия кръг от надпреварата Сити се разправи с Челси, побеждавайки лондончани с 2:0 у дома, а мърсисайдци се поизпотиха срещу Дарби Каунти, но успяха да продължат напред след изпълнение на наказателни удари.

Юрген Клоп има доста големи проблеми откъм широчина на състава. Луис Диас, Къртис Джоунс, Диого Жота и Артур Мело със сигурност ще пропуснат срещата, докато в противниковия лагер Пеп Гуардиола няма да може да разчита на Хулиан Алварес, на когото му е дадена почивка след Мондиал 2022.

Главен арбитър на дербито ще бъде Дейвид Куут.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички