Холанд отговори за Мбапе, сравни съперничеството им с Меси - Роналдо (ВИДЕО)


Холанд отговори за Мбапе, сравни съперничеството им с Меси - Роналдо (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3859 0

Мнозина вярват в това, че след невижданото съперничество между Лионел Меси и Кристиано Роналдо, продължило толкова години, се задава ново такова на индивидуално ниво - Килиан Мбапе срещу Ерлинг Холанд. Припомняме, че разликата между двамата също е две години - колкото е и между Роналдо и Меси (Мбапе е на 24, докато Холанд - на 22).

Норвежкият нападател започна ударно престоя си в Манчестър Сити и вече има 18 попадения в 13 срещи от английската Висша лига - според мнозина най-силното първенство. Мбапе пък вече няколко години наред поддържа високо ниво, но отказа да напусне ПСЖ. Преди дни стана и голмайстор на Световното първенство по футбол.

В интервю за норвежкото издание Viaplay Холанд бе запитан именно за това му задаващо се съперничество срещу Мбапе:

"Невъзможно е да се каже. Не обичам да се сравнявам с други. Мисля, че трябва да бъдеш самият себе си, така че не харесваш сравненията с други. Мисля, че медиите правят това с Роналдо и Меси в последните 10 години.

Те се бутат един друг към най-доброто, на което са способни. Смятам, че е положително. Такова съперничество може да бъде полезно. Барселона и Реал Мадрид са врагове. Това им беше перфектното съперничество. Честно казано, не мисля по темата (бел. ред. за съперничеството с Мбапе)" - сподели Холанд.

Преди година пък Мбапе предположи, че Холанд все още не е на неговото ниво. Като основен довод в думите на френския нападател бе, че норвежецът трябва да го покаже в по-продължителен период от време. Е, изглежда сякаш това се случва.

На фона на това Килиан Мбапе продължава да изглежда като най-мразения човек в Аржентина - неспирни гаври (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички